השר גולדקנופף מתנצל ומסייג: "משרד הבינוי והשיכון פועל בהתאם לחוק"

שר הבינוי והשיכון מפרסם התנצלות בעקבות הסערה: "לא נעשה דבר בניגוד לכללים" • כזכור, השר הודה כי הקצה שטחים שהיו מיועדים לציבור הכללי לטובת הציבור החרדי

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף. צילום: אורן בן חקון

הסערה - וההתנצלות. בעקבות ההתבטאות הבעייתית, לפיה הקצה שטחים שהיו מיועדים לציבור הכללי לטובת הציבור החרדי, שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף מפרסם היום (ראשון) התנצלות פומבית אך גם דואג לסייג את דבריו.

"ברצוני להתנצל על האופן בו התבטאתי בנאום ביום רביעי שעבר", צייץ השר, "למען הסר ספק, משרד הבינוי והשיכון פועל בהתאם לחוק, ובניגוד לאופן בו ביקשו גורמים אינטרסנטיים לפרש את את דבריי - לא נעשה דבר בניגוד לכללים. המשרד פועל לטובת כלל האוכלוסיות במדינת ישראל ואני מיצר על אופן הצגת הדברים על ידי".

כזכור, הדברים של גולדקנופף שהובילו לסערה, היו הדברים שאמר בוועידה בבית שמש: "גם מה שחשבו שיהיה לציבור הכללי, הוצאנו לציבור החרדי". דבריו בהם הודה בהעדפה של המגזר החרדי הובילו לגינויים חריפים.

הבוקר, ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) פנתה ליועצת המשפטית לממשלה ולמבקר המדינה בעקבות אותן התבטאויות: "קרקעות מדינת ישראל הן נכס השייך לכלל אזרחיה, ללא הבדל דת, גזע או מגזר. חובתו של שר בממשלת ישראל לפעול באופן שוויוני והוגן, ולא לנצל את תפקידו לטובת קבוצה מסוימת באוכלוסייה".

בסיום מכתבה, דרשה ח"כ מלינובסקי כי "תיפתח חקירה יסודית בצורה מיידית בנוגע להתנהלותו הפסולה של שר הבינוי והשיכון בסוגיה זו, תוך בחינת המשך כהונתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר