פרסום ראשון: הנהלת ועדת הרבנים שהקים שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לבחירת המועמד הציוני-דתי לתפקיד הרב הראשי, מתכנסת היום (חמישי) כדי לבחון מחדש את החלטתה מי יהיה מועמד הציונות הדתית לתפקיד הרב הראשי האשכנזי.
ל"ישראל היום" נודע כי הנהלת ועדת הרבנים תיפגש עם שלושת המועמדים כדי לדון בסיכויהם להיבחר לתפקיד.
לאחרונה אמר הרב יעקב אריאל, שעמד בראש הוועדה לערוץ 7 כי אין שינוי בהחלטת הוועדה להריץ את הרב מאיר כהנא לתפקיד, כפי שנקבע לפני שנה. עם זאת העובדה כי הנהלת הוועדה מתכנסת משמעותה כי בהחלט ישנה שאלה האם לפתוח מחדש את ההחלטה.
גורם המעורה בפרטים אומר כי: "חשוב מאוד שהוועדה מתכנסת כדי לבחון את סיכויי המתמודדים לתפקיד. המטרה בסופו של דבר היא למנות רב ראשי ציוני דתי ולא מועמד ספציפי וחשוב מאוד למצוא את המועמד בעל הסיכוים הגבוהים ביותר".
הבחירות לרבנות הראשית צפויות ככל הנראה להתקיים בסוף יוני. לפני שנה קבעה ועדת רבנים כי המועמד של הציונות הדתית יהיה הרב מאיר כהנא, אך לאחרונה, בעוד הבחירות מתקרבות, החלו להישמע קולות של רבנים נוספים כי הם יש לפתוח מחדש את הדיון. מנגד סוברים אנשי הרב כהנא כי דבר לא השתנה וכי הוא צריך להיות המועמד לתפקיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו