הרב צבי קוסטינר, ראש ישיבת מצפה רמון ומרבני מפלגת "נעם" יצא במתקפה בוטה וכמעט חסרת תקדים נגד הקהילה הגאה. "לא להתבייש, לקחת אומץ, איפה שאתה עובד, להגיד – הומואים הביתה", קרא במאהל מחאה מול ביתו של ח"כ ניר אורבך. את הדברים פרסם לראשונה כתב כאן חדשות יאיר אטינגר.
"לא להתבייש, להגיד - הומואים הביתה!": המתקפה הבוטה של הרב צבי קוסטינר, ראש ישיבת מצפה רמון ומרבני מפלגת נעם, נגד קהילת הלהט"ב@YairEttinger pic.twitter.com/siqynKSv0k
— כאן חדשות (@kann_news) May 24, 2022
במוצאי שבת האחרונה נאם הרב קוסטינר במאהל המחאה מול ביתו של אורך בפתח תקווה, וסיפר על הצגה שלכאורה הוצגה ביום השואה בבית ספר ממלכתי דתי בדרום, שבמסגרתו סיפור הצלה של יהודים בידי כומר נוצרי נגמר ברומן להט"בי עם אביהם של הילדים. "מטורף, משוגעים. תבינו עד איפה הטירוף מגיע במשרד החינוך, וזה הקרב שאני אומר לכולנו".
"לא להתבייש, לקחת אומץ. איפה שאתה עובד, להגיד להט"בים הביתה, הומואים הביתה. רשע רשע רשע רשע ועוד רשע. ואנחנו שותקים, מפחדים. הורה 1, הורה 2 - מטורפים. וכולם שותקים. להילחם בכל דבר. תפקידנו בכל מקום לא להתבייש ביהדותנו, לא להתבייש", אמר הרב קוסטינר.
דבריו עוררו זעם כבד בקרב קהילת הלהט"ב. "כבר למדנו על בשרנו שלמילים יש כוח עצום והן יכולות לפגוע ואף להרוג", אמר אלון שחר, מנכ"ל הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות. רב שקורא לכזאת הסתה, קורא לאנשי הקהילה "רשעים" ושולל את הקיום שלהם בחברה הישראלית הוא לא פחות מפושע. אנחנו מציעות לאדם שקורא לעצמו רב, ובשם היהדות מכפיש אוכלוסייה שלמה, לעשות בדק בית דחוף עם עצמו".
יו״ר האגודה למען הלהט״ב, הילה פאר: ״אמירות מסוכנות וחשוכות שמזכירות לנו שוב למה אנחנו צועדים וכמה חשוב להיאבק נגד השנאה. כולנו זוכרים לאן אותן מילים יכולות להוביל ואת המחיר הכבד שלהן. מול ההסתה הזאת- אסור לשתוק ומצופה מראש המועצה לגנות את הדברים לפני מקרה האלימות הבא. הקהילה שלנו תמשיך להיות בגאווה גדולה מי שהיא בכל מקום וגם במצפה רמון״.
ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) הגיב גם הוא לדברים וצייץ בחשבון הטוויטר שלו. "אני יהודי, ישראלי, הומו ואני גאה בזה. אלו דברי הסתה פרועים ומסוכנים. אותו רב עושה נזק ליהדות, מפלג, משסע ופוגע באנשים רק בגלל מי שהם. ב-1 ליולי אצעד במצעד הגאווה במצפה רמון ואני קורא לכל בית ישראל להגיע ולצעוד יחד איתנו. האור ינצח את החושך".
ח"כ משה (קינלי) טור פז צייץ בתגובה כי הוא מתכוון לצעוד עם אנשי הקהילה הגאה במצעד הגאווה הקרוב במחאה על דבריו. "במצעד הגאווה הקרוב בירושלים אצעד עם חברי מארגוני הלהטב"קים הדתיים. כי להם מגיע בית לא פחות מהרב קוסטינר".
בארגון תהל"ה - הורים למען הורים ללהטב״ק אמרו כי "דברי ההסתה של קוסטינר חמורים ומסוכנים ומסכנים את שלומם של ילדינו ושל כל מי שמעוניין לחיות באופן חופשי עם בחירותיו. הדברים אינם ראויים למי שמגדיר עצמו איש חינוך ורב, ועד שלא יחזור בו מדבריו, האיש אינו ראוי להיקרא רב. אנו מלווים במשך שנים הורים מקהילות דתיות, אשר מתמודדים עם קבלת ילדיהם שבתהליכי יציאה מן הארון. כאשר נשמעים דברים קשים כדבריו של הרב קוסטינר, הדבר מעצים בקרבם את הקושי, הכאב והבדידות. על הרב קוסטינר לזכור, שדרך ארץ קדמה לתורה. בדבריו אין דרך ארץ ואין תורה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו