30 רבנים ציונים דתיים וחרדים במכתב לשר המורשת: "הפסק לממן סיורים בהר הבית"

״כניסה להר הבית כרוכה בחששות של איסורי כרת חמורים״, כתבו הרבנים, בהם גם הרב יוסף אליהו, דודו של השר עמיחי אליהו • המשרד מתכוון להוציא לראשונה סיורים מודרכים מטעם המדינה בשטח הר הבית לקראת חגי תשרי

רבנים חרדים נגד עליית יהודים להר הבית

30 מרבני ישראל, רובם מהציונות הדתית וחלקם חרדים, מוחים בתקיפות נגד שר המורשת עמיחי אליהו על מיזם סיורים והדרכות בהר הבית.

"הזדעזענו לשמוע על הפרסומים על כוונתך לממן ולהפעיל סיורים מודרכים בהר הבית, שכניסה אליו נאסרה באופן מוחלט על ידי הרבנות הראשית ורוב ככל גדולי הפוסקים", נכתב במכתב. ״כניסה להר הבית כרוכה בחששות של איסורי כרת חמורים״.

עמיחי אליהו. לפני הקפה של הבוקר, צילום: אורן בן חקון

בין החותמים: הרב יוסף אליהו, דודו של השר. כזכור, הרב מרדכי אליהו זצ"ל התנגד נחרצות לעלייה להר, וכך גם אביו של השר, הרב שמואל אליהו.

על פי הפרסום ב"כאן", משרד ראש הממשלה והמל״ל אישרו את תכנית משרד המורשת בראשות השר והרב עמיחי אליהו להוציא לראשונה סיורים מודרכים מטעם המדינה בשטח הר הבית. המהלך צפוי לצאת לדרך לקראת החגים בתקציב של שני מיליון שקלים. מטרתו, על פי משרד המורשת, היא "להפריך את השקרים הפלשתינים המופצים בשטח ההר ולהציג את האמת ההיסטורית לרבבות מבקרים".

סיור בהר הבית, צילום: יורי ילון

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "אין שינוי בסטטוס קוו בהר הבית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר