בעקבות השינוי בהנחיות והעומסים החריגים במתחמי הבדיקות, הודיעה היום (שלישי) חברת איכילוב WELL כי משעות הבוקר החל לפעול במודיעין מתחם דרייב-אין לבדיקת אנטיגן מוסדית. כתובת המתחם: הפארק הטכנולוגי, השדרה המרכזית 8, מודיעין.
ייחודו של המתחם בכך שיפעל 24 שעות ביממה, מה שצפוי להקל משמעותית את העומסים במתחמים השונים. לפי החברה, משעה 7:00 עד 23:00 ההגעה למתחם תהיה ללא צורך ברישום מוקדם. מהשעה 23:00 עד 7:00, ההגעה לאחר רישום מראש בלבד.
מנתונים שהוצגו אמש בתדרוך כתבים בפיקוד העורף, עולה כי מערכי החקירות והמעבדות לא חוזקו בתקופה הזו. היכולות של מדינת ישראל כיום הן ל-250 אלף בדיקות PCR, ועוד 200 אלף בדיקות אנטיגן מוסדי.
השר הורוביץ מציג את מתווה הבדיקות החדש: "גל האומיקרון מחייב שינוי תפיסה והתאמות, נחסוך זמני המתנה" // צילום: שמואל בוכריס
בגל האחרון נשבר השיא הקודם שנקבע בערב ראש השנה, אז נעשו 230 אלף בדיקות PCR. בפיקוד העורף ציינו כי העומס יוצר "פקקים" בחמש המעבדות שאיתן עובדת המדינה. אחת המשימות של מפקדת אלון היא לווסת את העומס בין המעבדות.
זמן ההמתנה הממוצע לתוצאה כיום, כאשר יש יותר מ-200 אלף בדיקות, עומד על 48 שעות - אך היעד הוא ל-24 שעות, ואליו ניתן להגיע כשיש עד 170 אלף בדיקות. "ימים אלו מוגדרים כתקופת הסתגלות לאנטיגן, ועדיין אזרח שמגיע לעמדת דיגום יכול להידגם ב-PCR", הדגישו בפיקוד העורף, וציינו כי כרגע ההסתגלות לא תחומה בזמן.
בתוך כך, נתוני התחלואה ממשיכים לשבור שיאים. 37,847 אלף נדבקים אובחנו אתמול (שני) עם קורונה, כך עולה מנתונים שפורסמו הבוקר באתר משרד הבריאות. מקדם ההדבקה עומד כעת על 2.05. מתוך 359,628 בדיקות אתמול - 11.38 אחוז נמצאו חיוביים. כיום יש בישראל 185,753 נשאים פעילים. מבחינת נתוני האשפוז, 247 חולים נמצאים במצב קשה ו-59 מהם מונשמים. בסך הכול מאושפזים בישראל 1,445 בני אדם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו