חברת פייזר חשפה היום (שישי) כי פיתחה גלולה נגד נגיף הקורונה ונמצא כי היא יעילה ב-89% במניעת מוות ומחלה קשה למבוגרים, תוך שהיא מפחיתה את הסיכון לאשפוז. כמו כן, באוכלוסיית המחקר לא דווח על מקרי מוות כתוצאה מקבלת הגלולה.
מנכ"ל פייזר אלברט בורלא אמר כי החברה מתכננת להגיש נתונים מניתוח הביניים של המחקר ל-FDA על מנת לקבל אישור על שימוש הגלולה.
"אם זה יאושר על ידי הרשויות הרגולטוריות יש פוטנציאל להציל את חיי החולים, להפחית את חומרת זיהומי הנגיף ולבטל עד תשעה מתוך עשרה אשפוזים", אמר בורלא.
הגלולה תשמש חולים שלא בסיכון?
השימוש בגלולה יהיה בשילוב תרופה אנטי-ויראלית ותיקה בשם Ritonavir והוא מיועד לחולים בסיכון. הטיפול המשולב, יקבל את השם Paxlovid ויורכב משלושה כדורים הניתנים פעמיים ביום.
חברת פייזר בחנו אשפוזים ומקרי מוות בקרב אנשים שאובחנו כחולים בנגיף הקורונה עם לפחות גורם סיכון אחד לפתח מחלה קשה, כדוגמת גיל מבוגר.
נמצא כי רק 0.8% מהחולים שקיבלו את התרופה של פייזר תוך שלושה ימים מהופעת התסמינים אושפזו ואף אחד מהם לא מת. השיעורים היו דומים עבור חולים שטופלו בתוך חמישה ימים.
החברה אמרה שהיא מצפה לייצר יותר מ-180,000 אריזות עד סוף 2021, ולפחות 50 מיליון אריזות עד סוף 2022, מתוכן 21 מיליון יוצרו במחצית הראשונה. כמו כן, פייזר בוחנת האם הגלולה תוכל לשמש גם אנשים ללא גורמי סיכון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו