ממשל טראמפ ביטל תוכנית של ביידן לכיסוי תרופות הרזיה

ההחלטה מונעת הרחבת הכיסוי שהיתה עשויה לאפשר לכ-3.4 מיליון אנשים נוספים לקבל תרופות כמו Wegovy ו-Zepbound • הערכות: הרחבת הכיסוי הייתה עולה כ-35 מיליארד דולר על פני עשור

תרופות הרזיה , רויטרס
תרופות הרזיה. צילום: רויטרס

ממשל טראמפ דחה ביום שישי תוכנית של ביידן שהייתה דורשת ממדיקר ומדיקייד לכסות תרופות לטיפול בהשמנה והייתה מרחיבה את הגישה עבור מיליוני אמריקנים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:38
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:38
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    טראמפ: הייתי אומר שהצווים של ביידן לא תקפים

    על פי החוק שהקים את הטבות התרופות של חלק D במדיקר, התוכנית נאסרה מלשלם עבור תרופות ל"הפחתת משקל". אך הצעת ממשל ביידן מנובמבר האחרון ניסתה לעקוף איסור זה בטענה שהתרופות יותרו לטיפול במחלת ההשמנה ובמצבים הקשורים אליה.

    הרחבת הכיסוי של התרופות הייתה עולה לממשל הפדרלי מיליארדי דולרים. משרד התקציב של הקונגרס העריך שההוצאה הפדרלית תסתכם בכ-35 מיליארד דולר על פני 10 שנים.

    ההחלטה הייתה חלק מתקנה גדולה יותר בת 438 עמודים המעדכנת חלקים מהטבות התרופות של חלק D במדיקר ואת Medicare Advantage. קתרין האודן, דוברת המרכזים לשירותי מדיקר ומדיקייד, אמרה שהסוכנות האמינה שהרחבת הכיסוי "אינה מתאימה בזמן זה".

    עם זאת, היא ציינה שהסוכנות לא שללה כיסוי בעתיד ו"עשויה לשקול אפשרויות מדיניות עתידיות" עבור התרופות.

    תרופות הרזיה, צילום: אי.פי
    תרופות הרזיה, צילום: רויטרס

    כיום, מדיקר מכסה את התרופות להרזיה רק עבור חולים עם סוכרת, ועבור קבוצה קטנה של אנשים שסובלים מהשמנה וגם יש להם בעיות לב או דום נשימה בשינה. תוכנית ביידן הרחיבה את הכיסוי למטופלים שסובלים מהשמנה אך אין להם את המחלות הנלוות.

    רוברט פ. קנדי ג'וניור, מזכיר הבריאות בממשל טראמפ, היה קולני בביקורת שלו על תרופות להפחתת משקל, באומרו שהן נחותות מצריכת מזון בריא. עם זאת, התרופות הוכיחו בניסויים קליניים שיש להן יתרונות מעבר להפחתת משקל, כמו מניעת התקפי לב ושבץ.

    התרופות הפופולריות ביותר להפחתת משקל מיוצרות על ידי נובו נורדיסק, שמוכרת את התרופה שלה כ-Wegovy להשמנה וכ-Ozempic לסוכרת, ועל ידי אלי לילי, שמוכרת את המוצר שלה כ-Zepbound להשמנה ו-Mounjaro לסוכרת.

    תרופות הרזיה, צילום: רויטרס
    קופסאות אוזמפיק ותרופות הרזיה, צילום: רויטרס

    החברות מציעות כעת את המוצרים שלהן ב-350 דולרים עד 500 דולרים לחודש למטופלים שמשלמים בכספם, אך עד לאחרונה, מטופלים שילמו לפעמים יותר מ-1,300 דולרים לחודש.

    תומכי הרחבת הכיסוי טענו שההוצאה הממשלתית על התרופות תשלם את עצמה לפחות חלקית בטווח הארוך, כיוון שמטופלים יהפכו לבריאים יותר ויימנעו חשבונות רפואיים יקרים, אך עדיין לא ברור אם חיסכון כזה יתממש.

    כיום, תוכניות מדיקייד של המדינות, המספקות שירותי בריאות לעניים, יכולות לבחור אם לכסות את התרופות, וחלקן עושות זאת. אם המדיניות הרחבה יותר של ביידן הייתה מתקבלת, הכיסוי היה נדרש בכל מדינה.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר