עד תחילת 2025, לא הייתה קיימת חובת סימון אלרגנים על מוצרים. צילום: עמי שומן

בקרוב אריזות המזון עומדות להשתנות - כך זה ייראה

במשרד הבריאות יחייבו את היצרנים לסמן את האלרגנים על אריזת המוצר - דבר שלא הוגדר חובה עד כה • עד תחילת 2028 יועבר סימון האלרגנים לתוך רשימת המרכיבים עצמה - שם יודגשו שמות האלרגנים בדומה לחקיקה האירופית

[object Object]

כחלק מהרפורמה במזון, משרד הבריאות עדכן היום (חמישי) כי אופן סימון האלרגנים על גבי אריזות המזון ישתנה עם כניסת רפורמת ייבוא המזון לתוקף (1.1.25), ויהיה דומה לזה שבאירופה.

מה זה אומר?

עד לכניסת רפורמת ייבוא המזון לתוקף, לא הייתה קיימת חובת סימון אלרגנים על מוצרים, אולם יצרנים/יבואנים שבחרו לסמן את האלרגנים במוצר - נהגו לעשות זאת ברשימה בתוך "תיבת מידע" שהופיעה מיד לאחר רשימת הרכיבים, על פי פרסומי משרד הבריאות. אלא שהחל מהיום, סימון האלרגנים יהיה באופן שיבליט ויבדל את האלרגנים מכיתוב שאר רכיבי המוצר, באמצעות הדגשת שם האלרגנים מיד לאחר הרכיב המכיל אותו - בתוך רשימת הרכיבים עצמם.

שיטת סימון האלרגנים שהיתה נהוגה,

איך זה ייראה על המדף?

החל מהיום ועד למועד הסיום של תקופת ההערכות (ב-1.1.2028) יתכן שיהיו מוצרים שיסומנו באופן שהיה נהוג לפני כניסת הרפורמה לתוקף, והן בתצורה החדשה המקבילה לרגולציה האירופית. בתום תקופת ההערכות, חובת סימון האלרגנים תחול על כלל המזון המשווק בישראל בהתאם לחקיקה האירופית.

יחד עם זאת, לפי פרסום משרד הבריאות, הסימון "עלול להכיל {שם אלרגן}״ אינו מוסדר באופן מפורש בתקנות הסימון האירופיות, ולכן הוא יישאר ללא שינוי.

שיטת סימון האלרגנים על פי הרגולציה האירופאית,

ויש גם יוצאים מן הכלל

בכל הנוגע למוצרים שמכילים פול, אשר אינו מוגדר כאלרגן, צפוי להופיע הכיתוב: "מכיל פול – אינו מיועד לסובלים מחוסר באנזים G6PD״. סימון זה יתווסף מיד לאחר רשימת הרכיבים, ובהעדרה – בצמוד לשם המזון.

מה מטרת המהלך?

על פי הפרסומים של משרד הבריאות, מטרת רפורמות ייבוא מוצרי המזון והתמרוקים, להוביל מדיניות של טיוב הרגולציה, לאפשר הסרת חסמים ולהגדיל את מגוון המוצרים המוצעים לצרכן - זאת, תוך שמירה על בריאות הציבור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו