היערכות בתי החולים בצפון. מיון רמב"ם (ארכיון). צילום: מישל דוט קום/משרד הבריאות

רשימות מטופלים שניתן לשחרר מהמחלקות לצורך פינוי מקום: בבתי החולים נערכים להסלמה

לאחר החיסולים ובעקבות הצפי לתגובה אפשרית נגד ישראל - בתי החולים בצפון - מחיפה וצפונה, להכין עצמם למצב חירום • בדיון מוכנות והערכת מצב במערכת הבריאות שהתקיים אתמול הוחלט על שורת צעדים

גלי ההדף שיצרו חיסולי הבכירים של חיזבאללה וחמאס והצפי לתגובה נגד ישראל מביאים את בתי החולים בצפון - מחיפה וצפונה, להכין עצמם למצב חירום. בדיון מוכנות והערכת מצב במערכת הבריאות שהתקיים אתמול (רביעי) הוחלט על שורת צעדים.

מנהלי בתי החולים שאליהם הועברו השבים%3A "נרגשים מחזרתם הביתה - ערוכים לחזרת שאר החטופים" (ארכיון) %2F%2F משה בן שמחון

בתי החולים יכינו רשימות של מטופלים שניתן לשחררם מהמחלקות לצורך פינוי מקום בבתי החולים, אם יידרש. בנוסף, בנק הדם של מד"א יוסיף עוד כאלף מנות דם לרמות המלאי שלו.

מנהלי בתי החולים קיימו את הערכת המצב בראשות המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר ספי מנדלוביץ', ושם עודכנו כי נכון לרגע זה המדיניות היא ללא שינוי, אך יש להערך לשינוי מיידי אם יהיה צורך. במערכת הבריאות מתכוונים להיות מוכנים באופן מקסימלי לכל תרחיש, לצד ביצוע פעילות שוטפת ואי פגיעה בשירותי הבריאות לציבור. 

צפי לתגובה לאחר החיסול של הנייה, צילום: איי.פי

בתי החולים בצפון נמצאים בתפוסה שבין 41% ל-57% כך שאין צורך מיידי בויסות מאושפזים לבתי חולים אחרים. בתי החולים גם ערוכים עם מלאי של אלפי מנות דם, אך יש חוסר של כ-1,000 מנות בבנק הדם, אל מול רמת המלאי הנדרשת.

כמו כן, בתי החולים בצפון נדרשים לוודא את הזמינות של כוח האדם שלהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...