מועצת המומחים מייעצת למשרד הבריאות ולממשלה: משרד הבריאות (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

"פועל במצב שמסכן את הציבור": נסגר מפעל ייצור מזון בצפון על ידי משרד הבריאות

הוצא צו סגירה להפסקת הפעילות באופן מיידי של מפעל המזון "טופ מתוק ו.ק. בע"מ" הנמצא בכפר ג'ת, לאחר שנמצאו בו "ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מידי" • ההחלטה מגיעה לאחר שכבר עלו אותן הבעיות בביקורת קודמת במאי בשנה שעברה, ודבר לא נעשה בעניינן

צו הפסקה מנהלי מטעם משרד הבריאות יצא היום (שני) למפעל "טופ מתוק ו.ק בע"מ" שבכפר ג'ת, שבצפון השרון. לאחר ביקורת חוזרת שנעשתה במקום, הורה המשרד כי על המפעל להפסיק באופן מיידי את פעילותו.

בביקורת נמצא כי המפעל נמצא במצב הזנחה חמור וקיים מצב תברואי ירוד מאוד. בנוסף, הצטברות שאריות מזון ולכלוך רב נמצאו בכל אגפיו. כמו כן, נמצא כי השימוש בציוד הייצור מלוכלך ולא תקין. בצו הסגירה נכתב: "ייצור מזון בסביבה מלוכלכת ומוזנחת העלולה לסכן את בטיחות המוצרים המיוצרים במפעל".

עוד נמצא כי המפעל משתמשים בחומרי גלם, תמציות, צבעים ומלח לימון, שמקורם ותקינותם לא ידועה. אלו נמצאו באריזות לא מקוריות, ללא סימון של פרט מזהה כלשהו. כמו כן, אין שמירה על כללי היגיינת העובדים.

ד"ר מרוה מטאנס, החתומה על הצו, הדגישה כי מרבית הליקויים הם ליקויים החוזרים על עצמם אשר נצפו גם בביקורת קודמת בעסק, שנערכה במאי בשנה שעברה, ולאחר שימוע שנערך לבעל המפעל בעניין האפשרות שייצא צו הפסקה מנהלי למפעל. 

כפר ג'ת, צילום: מישל דוט קום

היא פונה בצו למנהל ומוסיפה כי "בתום השימוע התרשמתי שהמצב בעסק עדיין מסכן את בריאות הציבור, וכי מרבית הליקויים המהותיים טרם טופלו. כן התרשמתי מחוסר ידע מקצועי בניהול עסק לייצור מזון. אציין גם כי לא קיבלתי תשובות ברורות באיזה מתכונת תפעיל את העסק, ואיך תמנע הישנות הליקויים פעם נוספת. וכן לא קיבלתי תשובות שמניחות את הדעת כיצד תפעיל את העסק בצורה שלא תסכן את בריאות הציבור".

"בנסיבות המתוארות, העסק פועל במצב שמסכן את בריאות הציבור, ועל כן החלטתי להוציא צו הפסקה מנהלי", חותמת את דבריה ומסבירה את החלטתה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...