בתוך פחות מחודש: עלייה של יותר מ-100% בכמות המתחסנים והבדיקות

מכבי שירותי בריאות פרסמה את נתוני החיסונים לקורונה • עליה של 100% בביצוע בדיקות קורונה וקרוב ל-10 אלף בדיקות תוך פחות מחודש

עלייה של 160% בכמות המתחסנים בתוך פחות מחודש. מתחסנת במכבי (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ

לקראת גל התחלואה החדש: מכבי שירותי בריאות פירסמה היום (שלישי) את נתוני התחלואה, לפיהם נרשמה עלייה בכמות המתחסנים וכמות הבדיקות. 

מהנתונים עולה כי בין ה-5-9 ביוני נבדקו כ-20.5 אלף חברי וחברות מהקופה לקורונה, בשבוע שלאחר מכן נבדקו כ-32 אלף חברים - עלייה של 55% - ובשבוע שלאחר מכן נבדקו כ-41 אלף חברים לגילוי נגיף הקורונה - עלייה של 30%. סה״כ מתחילת החודש ועד סופו קיימת עלייה של 100% בביצוע בדיקות הקורונה.

כמו כן, בקופת החולים שיתפו כי ביום ראשון האחרון נבדקו כ-10 אלף חברים. באותו היום, בוצעה במעבדה הארצית של מכבי שירותי בריאות הבדיקה ה-5 מיליון לגילוי נגיף הקורונה מאז תחילת המגיפה. כ-4,400 בדיקות יצאו חיוביות, נתון דומה היה בעבר בפעם האחרונה בראשית חודש אפריל.

עוד עולה מנתוני מכבי כי בין 6-9 ביוני התגלו כ-8,100 חברים מאומתים לקורונה, בשבוע שלאחר מכן התגלו כ-13 אלף מאומתים חדשים - עלייה של 60% - ובשבוע שלאחר מכן התגלו כ-18.1 אלף מאומתים חדשים לקורונה - עלייה של 40%. סה״כ מתחילת החודש ועד סופו נרשמה עליה של 123% בכמות המאומתים החדשים לקורונה.

תרופות הפקסלוביד הגיעו לישראל, צילום: AP

מבחינת מתחסנים, עולה מהנתונים כי בין ה-6-9 ביוני התחסנו (כלל המנות, כלל הגילים) כ-1,350 חברי וחברות מכבי, בשבוע שלאחר מכן התחסנו כ-2,700 חברי מכבי - עלייה של 100% - ובשבוע שלאחר מכן התחסנו כ-3,600 חברי מכבי ברחבי הארץ - עליה של 35%. סה״כ מתחילת החודש ועד סופו נרשמה עליה בקרב כלח המתחסנים במכבי של 160%.

גם במתן תרופת הפקסלוביד לטיפול בקורונה נרשמה עלייה, ומהנתונים עולה כי בין 6-9 ביוני, כ-400 מבוטחים קיבלו את התרופה, בשבוע שלאחר מכן קיבלו את התרופה כ-720 מבוטחים - עליה של 80% - ובשבוע שלאחר מכן קיבלו את התרופה כ-940 מבוטחים - עלייה של 30%. סה״כ מתחילת חודש יוני ועד סופו נרשמה עליה של 140% בקרב מקבלי פקסלוביד לטיפול בקורונה בקרב חברי וחברות מכבי.

״אנו עדים לעלייה חדה בנתוני תחלואת הקורונה, שהיא תוצאה של ההחלטה לחיות לצד המגפה, ולא לחיות את המגפה" אמרה ראש חטיבת הבריאות במכבי שירותי בריאות ד״ר מירי מזרחי ראובני בהתייחסות לנתונים.

"תוצאה של ההחלטה לחיות לצד המגפה, ולא לחיות את המגפה". ד"ר מירי מזרחי - ראובני, צילום: דניאל חרמון

עוד הוסיפה כי ״אנו ערוכים לספק מענה שוטף לחברינו החל מביצוע הבדיקות, דרך המשך מתן החיסונים ועד לניפוק התרופות נגד קורונה לאוכלוסיות בסיכון גבוה. אני ממליצה לכולם לעטות מסיכה במקומות סגורים, ובעיקר לאוכלוסיות בסיכון גבוה. לכל אחד מאיתנו יש בבית הורה או קרוב משפחה בסיכון, מה שמעלה את חשיבות העניין. מי שטרם התחסן נגד הנגיף - אנו ממליצים לו להשלים את החיסון ולהגן על עצמו ועל סביבתו״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר