במחאה על האלימות בבתי החולים: במשך 12 שעות נועדו האחיות וההסתדרות עם נציגי משרד הבריאות בניסיון להגיע להסכמה על ביטול השביתה, אולם במהלך הלילה (שלישי) המשא ומתן פוצץ, והאחיות הודיעו על כך ששביתה ללא הגבלת זמן יוצאת לדרך.
ניתוחים שאינם דחופים לא יתקיימו, מרפאות החוץ יפעלו ללא אחיות, כוח אדם מצומצם יפעל במחלקות טיפות חלב והמרפאות יישארו כמעט ללא אחיות. המוחות דורשות משרי הממשלה ובראשם סגן שר הבריאות והשר לביטחון הפנים לפעול ליישום המלצות שפורסמו כבר לפני תשעה חודשים על ידי הוועדה למיגור האלימות. בין ההמלצות: הצבת שוטרים בחדרי המיון, התקנת אמצעי הגנה דוגמת אפליקציות וסיירות אופנועים ברפואת הקהילה, והחמרת הענישה. האחיות דורשות גם הגדלת התקנים והפחתת העומסים על האחיות.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
כך זה נראה
האחיות בבתי החולים עובדות במתכונת שבת. המשמעות היא שבחדרי הניתוח יהיו אחיות בניתוחים דחופים בלבד (מתכונת שבת). במרפאות בתי החולים, במכונים וביחידות לאשפוז יום לא יהיו אחיות. במחלקות האשפוז יהיה מספר מצומצם של אחיות וכך גם בטיפולים נמרצים, מחלקות פגים, חדרי לידה, אונקולוגיה ויחידות פוריות.
למרות השביתה השירותים הבאים בבתי החולים פועלים כסדרם:
- אשפוז יום אונקולוגי, מכווני קרינה, אשפוז יום מטולוגי, המטולוגיה ילדים ומרפאות. טיפולי דיאליזה, חדרי לידה, פגיות, חדרי מיון, טיפול נמרץ כללי וצנתורים.
- במרפאות קופות החולים יהיו אחיות תורניות שיטפלו רק במתן אינסולין, טיפולי בית, טיפולי פוריות, טיפול בחולי סרטן, עבודה במסגרת מכוני גסטרו ויחידות לאשפוז יום של קופות החולים.
- גם האחיות בטיפות החלב ישתתפו בשביתה ובכל עיר תהיה תחנה אחת תורנית שתיתן מענה לטיפול בפגים ובנשים הרות בסיכון. בלשכות המחוזיות של משרד הבריאות תהיה אחות תורנית רק למקרים דחופים כמו חשד לכלבת או לדלקת קרום המוח
-
מרפאות כללית: מרפאות הקהילה יפעלו כרגיל ללא שירותי אחים ואחיות. השירותים הבאים יינתנו במלואם כולל צוותי אחים ואחיות: טיפולי בית, מתן אינסולין, טיפולי פוריות וטיפול בחולים אונקולוגים.
"מאבק צודק למיגור תופעת האלימות"
בבית החולים "אסף הרופא" עדיין מאושפזת במצב קל האחות רחלי ברוך שנדקרה על ידי מטופל. ברוך ביקשה לחזק את האחים והאחיות ששובתים ובני משפחתה מסרו בשמה:
"חלפו 5 שבועות מהתקיפה הנוראית של רחלי במקום עבודתה בבאר יעקב. רחלי עדיין מאושפזת במחלקת טיפול נמרץ באסף הרופא, אך נמצאת כבר בהכרה מלאה ומצבה, תודה לאל, הולך ומשתפר. יש עוד תהליך החלמה ארוך לפניה, אך כולנו מאמינים בה, מחזקים אותה ולא עוזבים אותה לרגע. רחלי מחזקת את ידם של הצוותים הרפואיים, האחים והאחיות במאבקם הצודק למיגור תופעת האלימות במרכזים הרפואיים. רחלי והמשפחה מודים לכל הצוות הרפואי והסיעודי באסף הרופא".
ממשרד הבריאות נמסר כי "מסקנות הוועדה מיושמות והתכנית הלאומית להתמודדות עם אלימות משולבת באופן מלא בתכנית העבודה של המשרד והן תיושמנה באופן מלא. חלק ניכר של ההמלצות – דוגמת הרחבת הצבת שוטרים בחדרי המיון, ביצוע הדרכות ובקרות ומעקב במעורבות חברי הנהלה בכירים – נמצאים ביישום כבר בחלק מבתי החולים תוך פעילות לחיזוק ושיפור. לכל ההמלצות הוקצו תקציבים ייעודיים עם לוחות זמנים מחייבים".
בחודש שעבר ציין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב שהוקצה סכום של שני מיליון שקלים ליישום המלצות הוועדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו