עציר ביטחוני ששובת רעב: התירוץ שעלול להוביל את ארגוני הטרור להסלמה בדרום

אבו הוואש, המזוהה עם הג'יהאד האסלאמי שובת רעב כבר יותר מ-130 ימים ועל פי אחיו נמצא במצב אנוש • גם בחמאס התגייסו ללחץ • בנוסף, ישראל הוזהרה שלא להגיב על הרקטות ששוגרו לעבר גוש דן

ארגוני הטרור בעזה (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

מחריפים את הטון לפני ההסלמה? ארגוני הטרור ברצועת עזה שיגרו הערב (שבת) איומים לעבר ישראל במקרה שתגיב צבאית על שיגור הרקטות לים מול חופי גוש דן. כזכור גורמים פלשתינים טענו כי השיגור נבע "מתקלה עקב נזקי מזג האוויר".

בנוסף, דובר הג'יהאד האסלאמי הצהיר כי "רגע הפיצוץ קרוב. אנחנו נפר את הרגיעה אם המתווכים לא יתערבו באופן דחוף לשחרור האסיר אבו הוואש". כזכור, העציר הביטחוני, המזוהה עם ארגון הג'יהאד האסלאמי, שובת רעב יותר מ-130 יום, ולטענת אחיו נמצא במצב אנוש.

העציר אבו הוואש בבית החולים

בארגון הטרור השלישי בגודלו ברצועה, ועדות ההתנגדות, הצהירו כי הם "במוכנות מלאה להגיב על כל מעשה טיפשות שיעשה הכיבוש נגד עמנו הפלשתיני. הכיבוש ישלם מחיר יקר אם יתקוף את רצועת עזה".

גם בחמאס התייחסו למצבו של העציר הביטחוני שנחשד בפעילות טרור. ראש מחלקת היחסים הלאומיים בחמאס, איבראהים אל-מדהון, הצהיר כי "אם העציר אבו הוואש שנכנס לתרדמת ימות, כל האפשרויות פתוחות. עמנו וההתנגדות לעולם לא יקבלו הרג של אסיר בשתיקה. עלינו לפעול בשטח וההתנגדות ערוכה ומוכנה".

צה"ל אישר שזוהו שיגורים מעזה שנפלו מול חופי ישראל

בהמשך לכך, חמאס פרסם הודעה לפיה ארגון הטרור עוקב מקרוב אחריו מצבו של הוואש. "בעודנו מזהירים את הכיבוש הציוני מהמשך יהירותו בהתעלמות מסבלם של אסירינו אנו מטילים עליו את האחריות המוחלטת לחייו. אנו קוראים לכל המוסדות לשבור שתיקה ולקיים את חובתם ולשאת באחריות לאסירים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר