התקשיתם לעקוב אחר משבר טקס הדלקת המשואות? ייתכן כי הסאגה הגיעה לישורת האחרונה שלה.
רה"מ, בנימין נתניהו, ויו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, סיכמו כי נתניהו אכן ישתתף בטקס הדלקת המשואות בערב יום העצמאות. על פי הסיכום, הוא ידליק משואה יחד עם אדלשטיין, ויקריא קטע ממגילת העצמאות יחד עם טקסט קצר שיבחר. שמה של המשואה יהיה "משואת האומה".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
מבחינת נתניהו מדובר בהישג גדול, שכן הוא דרש להופיע בטקס חגיגות השבעים לעצמאות ישראל ו"שודרג" לעמדת משיא משואה. למעשה, הוא יחזור על המעמד שבו השתתף בטקס שנת היובל ב-1992, שבו ראש הממשלה (בקדנציה הראשונה שלו) דיבר ואף קרא טקסטים קצרים ממגילת העצמאות.
מבחינת אדלשטיין, נאמר כי לא מדובר בהתקפלות מאחר והוא דרש שנתניהו לא ינאם בטקס והוא אכן לא ינאם בו.
הסיכום בין נתניהו לאדלשטיין לא נחתם, מאחר ואדלשטיין דורש כי שינוי הנוהל יעוגן בוועדת השרים לענייני סמלים וטקסים, וכמו גם ייקבע כי נוהל זה של הטקס יחזור על עצמו אחת לעשור. עם זאת, כיו"ר ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים, השרה רגב לא מוכנה לכך, ומבקשת להגביל את ההסכמות והשינוי לטקס הנוכחי בלבד. לכן, בשלב זה, אין למעשה פתרון מוסכם על הצדדים, שעסוקים בחילופי האשמות מי מטרפד את העסקה.
רגב אמרה: "אני שמחה שהעניינים האישיים ירדו מסדר היום וההיגיון והממלכתיות ניצחו. הסיכום שהושג על פיו בטקס המשואות ובאירוע לכבוד 70 שנה לישראל יופיע גם ראש ממשלת ישראל, יישא דברים ואף ישיא משואה - מוסיף כבוד לטקס, למדינה ולחברה".
רגב הוסיפה כי בכוונתה "לכנס את ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים אחרי יום העצמאות, ולדון בהצעות השונות שעלו בתקופה האחרונה. לרבות הצעתו של השר צחי הנגבי על פיה גם יו"ר האופוזיציה ינאם בטקס. הוועדה תמליץ על סדרי הטקס והחגיגות לאירועי ה-80, עם זאת אני סבורה שנכון ודמוקרטי יותר שאת ההחלטות הסופיות לגבי אירועי העשור הבא, תקבל הממשלה שתכהן באירועי ה-80".
תגובת לשכת יו"ר הכנסת:
"לצערנו, הודעת שרת התרבות אינה משקפת את הסיכום בין רה"מ ויו"ר הכנסת שהושג היום בישיבתם האישית. הסיכום הושג מתוך הערכה הדדית ורצון כן לסיים את המחלוקת סביב חגיגות 70 שנים לישראל. ההבנות שהושגו בפגישה הם שרה"מ ישיא משואה בשם ממשלות ישראל ויוסיף מילות ברכה בהדלקת המשואה. כמו כן סוכם לאשר במידית שנוהל זה יתקיים בכל שנת עשור למדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו