ג'ודי ניר מוזס בציוץ קשה

העיתונאית תקפה את שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ואת שר הכלכלה ניר ברקת, זאת על רקע המגעים לקידום שלב ב' בעסקת החטופים

תוקפת באופן חריף. ג'ודי ניר מוזס. צילום: משה שי

אמש (ראשון) התייחסה ג'ודי ניר מוזס לציוץ של העיתונאי ציון נאנוס שערך השוואה בין הביקורת הציבורית והתקשורתית בעקבות דבריו של שר הכלכלה ניר ברקת בנוגע לכך שלא צפה בראיון שערך החטוף ששב לישראל אלי שרעבי, לרעש הקטן בהרבה לדעתו שלו זוכה התנהלותו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שמהווה על פי נאנוס את המכשול העיקרי להתקדמות לשלב ב' בעסקת החטופים. בציוץ שפרסמה ניס מוזס בתגובה לנאנוס היא תקפה את שני השרים, אך התעקשה למקד את הביקורת דווקא כלפי ברקת, וההסבר שלה לכך לווה בלא מעט עלבונות. 

שניהם חטפו ממנה, אבל ברקת יותר. ברקת וסמוטריץ', צילום: אורן בן חקון, נעמה שטרן

"כולם כועסים על ניר ברקת על דבריו חסרי הרגישות על הראיון עם אלי שרעבי", ציין נאנוס.  "מעטים עסקו בסמוטריץ' שהניח יד אבהית על שרעבי ואמר לו: 'אני פועל לשחרור כל החטופים', אחרי שהצביע נגד העסקה שבזכותה אלי שוחרר, קרא לה עסקה קטסטרופלית ולמעשה האיומים שלו הם החסם העיקרי לשלב השני ושחרור כל החטופים". 

מעל דבריו של נאנוס, כתבה ג'ודי: "כי מסמרטוטיץ' לא הייתה שום ציפיה, ומאחיו של אלי ברקת, שבגיל 60 הלך למילואים קרבי לכמה חודשים כאחרון הלוחמים, שהפך את ניר אחיו ה'גאון' הלא יוצלח לעשיר מאוד, הייתה ציפיה. מכאן גודל האכזבה. אבל כנראה שבמשפחת ברקת הפרי ששמו ניר כל כך רקוב שאין לו תקנה. לעומת שני האחים האחרים, פטריוטים מקסימים שמבלי שיגידו יודעת מה הם חושבים עליו". 

הציוץ הקשה של ג'ודי, צילום: מתוך X
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

נושאים חמים