אחרי חודשים של ציפייה, היום (שני) נחשף רשמית שמו של השיר עימו תייצג יובל רפאל את ישראל באירוויזיון 2025 – ״New Day will Rise״.
מדובר בבלדה עוצמתית שמזכירה בסגנונה את ״Rise Like a Phoenix״, השיר הזוכה של אירוויזיון 2014. את השיר כתבה והלחינה קרן פלס, שכבר כבשה את אירופה בשנה שעברה עם השיר של עדן גולן, ״Hurricane״, שהביא לישראל את המקום החמישי והמכובד. על ההפקה המוזיקלית אחראי תומר בירן.
שיר הוא לא רק מנגינה
ומה לגבי המילים? בניגוד ל-״Hurricane״, שהתמקד בכאב של ישראל אחרי 7 באוקטובר, השיר החדש צפוי לעסוק בהתפתחות ובצמיחה מתוך האסון. כמובן, בגלל חוקי האירוויזיון שאוסרים מסרים פוליטיים, הוא לא יציין את ישראל באופן ישיר, אלא יביא סיפור אישי עם פרשנות פתוחה.
אבל בזמן שיובל רפאל מתכוננת לכבוש את הבמה הגדולה בעולם עם שיר בשלוש שפות: עברית, אנגלית וצרפתית (אותה היא דוברת כשפת אם) – מאחורי הקלעים העניינים רותחים. תהליך הבחירה לווה בביקורות קשות, כשלא מעט יוצרים טענו לחוסר נייטרליות מצד הוועדה שמונתה על ידי תאגיד השידור הישראלי. כמה מהם אפילו איימו לפנות לבג"ץ בדרישה לבדוק אם הבחירה הייתה הוגנת.
אישור מהיר
בניגוד לשנה שעברה, השיר עבר את אישור איגוד השידור האירופי ללא שום תיקונים. עכשיו, כל מה שנותר זה להמתין ל-9 במרץ, אז ייחשף השיר במשדר חגיגי בכאן 11. רפאל תעלה על בימת חצי הגמר השני של האירוויזיון בבזל, ב-15 במאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו