בתיאבון, קוראים וקוראות יקרים. ברוכים הבאים לפינה החדשה שלי - "עסקית המאה", פינה שבה אני אתור את רחבי הארץ בחיפוש אחר ארוחה עסקית שווה, במחיר של עד מאה שקלים. המקום שבחרתי לפתוח איתו נמצא במיקום די מפתיע - גבעת השלושה, בקרבת פתח תקווה וראש העין.
"משק גבעת השלושה" היא מסעדה עם שלושה כובעים, אך ללא שלוש פינות. יש לוקיישן טוב, אז ממצים שם את כל האפשרויות. בבוקר מדובר בבית קפה, בערב במעשנת בשרים ובצהריים בגרסה איכותית ויותר מעניינת לאוכל ביתי, ואפילו קיבוצי (רק בלי פנקס אדום וכובע טמבל).
הגענו שבעה חברים רעבים, והזמנו ארוחות עסקיות שכללו: מרק בצל או סלט קצוץ לראשונות, שניצל, תבשיל בשר ושזיפים, לזניה, חזה או כרע עוף לעיקריות, לצד תוספות של כרובית בתנור, פירה או אורז עם ירקות. אז איך היה לנו? בואו נתחיל.
גזרת הראשונות בישרה טובות, עם מרק הבצל שהיה טעים עם קרוטונים ופרמז'ן, שלגמרי החמיאו לו. גם הסלט שצורף היה טרי ומרענן.
בעיקריות מצאנו שהשניצל היה קריספי ותבשיל בשר השזיפים היה מעולה, ובעיניי זו מועמדת למנה המצטיינת של הארוחה הלא קטנה שלנו שם. כמו כן, חזה העוף וכרע העוף היו טעימים ועשויים טוב, ולבסוף - הלזניה, שאחרי לבטים רבים הכתרתי כמנצחת של האירוע. לזניה איכותית, שהייתי מצפה למצוא במסעדה וממש לא בארוחת צהריים קיבוצית באמצע הדרך (יודעים מה עוד לא הייתי מצפה למצוא בקיבוץ? אותי, אבל זה כבר סיפור אחר). התוספות היו נחמדות, אורז חביב עם ירקות, פירה איכותי וכרובית טובה.
נשאר לנו מקום לקינוחים, והיו לא מעט כאלה שנראו טוב, אז לקחנו סופלה ביס, עוגיית שוקולד צ'יפס ועוגת שזיפים. הסופה היה מעולה, אך כאמור - "ביס" - וזו מנה ממכרת, אז עדיף להזמין שניים מראש, או עשרה, במקרה שלי. העוגייה הייתה בסדר, סוגרת פינה אך לא מעבר, ועוגת השזיפים הייתה פינאלה נהדר לארוחה טובה. חמה, מעולה ומנחמת.
כל עסקית במקום הזה עולה 48 שקלים בלבד, כולל ראשונה, עיקרית, תוספת ומים או סודה. עבור קינוח תוסיפו בין חמישה ל-17 שקלים, כך שבמחיר הוגן מאוד תוכלו ליהנות מארוחה שמרגישה לגמרי ביתית באווירה פסטורלית, והכי חשוב - היה גם טעים.
עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ'
שיהיה בתיאבון