כבר כשנכנסים ל"מחנה אסאדה" מצהיר שלט גדול ובולט: כאן משתמשים ב-100 אחוזים בקר וואגיו ישראלי. "וואגיו" (נחמד לגלגל את זה על הלשון, תרתי משמע) פירושו עסיסי יותר, משביע יותר, בעל טעמים עמוקים יותר. לא בהכרח בריא לאכול את זה פעם ביום - אבל אם חפצה נפשכם בפינוק בשוק מחנה יהודה, ובמיוחד אם עייפתם מז'אנר ה"בשר כלשהו בחלה" ואתם מחפשים מקום שיוכל להמציא אותו מחדש, יותר טוב מזה לא תמצאו.
מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
האסאדו של "מחנה אסאדה" נוסה לראשונה בתקופת הקורונה בפורמט של משלוחים, וקנה מקום של כבוד בנישת אוכל הרחוב של ירושלים. במסעדה עצמה, שנפתחה לפני כחודשיים, שכללו את הנוסחה עד לשלמות. מתגאים כאן במוטו "Slow Food, Fast Serve". המנות מגיעות מהר, אבל את הבשר צולים באיטיות, מיישנים, מבשלים ומכינים את כל מה שמסביב.
מנת הדגל כאן, ששמה כשם המקום, היא רצועות דקיקות וטעימות של בשר אסאדו, עם ירקות טריים וממרח איולי ברביקיו, בתוך לחמניית חלה קלועה (חכו, לזה נגיע עוד רגע). הבשר רך, נימוח - וגם קליל להפתיע: רואים, ומרגישים, שהוא נוקה היטב מכל טיפה מיותרת של שומן, כך ששום דבר לא יוכל לעמעם את הטעם או את החוויה הכללית.
והלחמנייה, הו הלחמנייה, שכמעט הצליחה להתעלות על הבשר; מדובר בפיתוח מיוחד של הבעלים, אתי וירון ישפה, בשיתוף פעולה עם מאפיית דובשנית הסמוכה. הם ביקשו ליצור לחמנייה שנראית כמו בגט - מתוך הבנה שכך ישראלים אוהבים לאכול את הבשר שלהם - אבל כזו שגם תוכל לספוג היטב את הניחוחות של הנתח והרטבים. התוצאה היא מעין חלת פרצל קסומה, מתקתקה, ואוורירית, ובעיקר פריכה מספיק כדי להחזיק את כל הטוב הזה.
אגב, אפשר להזמין את המנה גם בלי לחמניה, אבל למה לכם? קראתם את כל זה ועדיין לא השתכנעתם?
כל המנות מוגשות בתוך לחמניית-הפטנט (כדאי לכם. באמת. אנחנו לא צוחקים), או בצורת "אנימל סטייל", על גבי פוטטו צ'אנקס: לכאורה בסך הכל תפוחי אדמה מטוגנים, בפועל - רצועות אושר מוזהבות שמתפצחות בהנאה בין השיניים, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תצליחו להפסיק לאכול מהן גם אם תרצו. תפוחי האדמה במקום עוברים כמה שלבי הכנה - קודם כל מבשלים אותם, אחר כך מייבשים וקורעים לחתיכות, ולבסוף מטגנים. במקום שבו משקיעים עד כדי כך בתפוחי אדמה, אין פלא שהבשר יוצא כה משובח.
מנות אחרת שאהבנו הן הפלאט איירון סטייק, שבשתי הצורות מגיע עם בצל קריספי שמוסיף המון; שניצל בקר פריך שנמס בפה עם ציפוי טמפורה מרתק (כן, באמת קראתם את שלוש המילים האחרונות); נקניקיות צ'וריסו גדושה בתבלינים דרום אמריקאיים; חזה עוף במרינדה על הגריל; ולצמחונים מביניכם - סטייק חציל, "חצילאדוס" בלשון התפריט, בקרמל ברביקיו חריף. מגישים כאן גם קוקטיילים מרעננים במחירים הגונים, שעובדים נפלא עם כל המנות ומסייעים לכם לחתום את הארוחה באקורד משמח.
בעצם, כמעט לחתום. או כמו שבת הזוג שאלה רגע לפני שיצאנו: "אם אתה לא מסיים, אפשר בבקשה את הלחמנייה?"
מחנה אסאדה (כשר רבנות ירושלים), רחוב אגריפס 80, ירושלים. א'-ה' 23:00-11:00,
ו' 15:00-11:00, מוצ"ש שעה מצאת שבת עד חצות. טלפון: 02-5436433