כשזה נוגע לאוכל, הרבה אנשים יגידו לכם שהם מעדיפים את המקור: פיצות כדאי לאכול במסעדה איטלקית, בשביל הסושי המושלם צריך לנסוע ליפן ועוף בקארי רצוי לטעום במסעדה הודית. אבל מה קורה כשיוצרים שילוב מקורי ומיוחד בין החצ'פורי הגיאורגי לפיצת שף איטלקית? יש דבר כזה בכלל? האם זה חוקי? יצאנו לבדוק.
לטובת אלו שלא מכירים ומתעצלים לגגל, חצ'פורי הוא מאפה גיאורגי במילוי בתערובת גבינות, שלרוב נוספות לו ביצים, חמאה ועוד תוספות. לכאורה הכי לא קשור לפיצה האיטלקית הטובה שאהובה על כולנו, אך יש מי שדווקא מצא את הדרך לשלב בין השניים: ערן וסמדר זוג עם שני ילדים, שעשו שינוי בעסק שבו מכינים פצ'אפורי – שילוב בין פיצה לחצ'פורי במגוון טעמים, שאליהם הוסיף תפריט שכולל מגוון קינוחים ומאפים.
"פתחנו פיצרייה בשוק הכרמל, אבל הבנו שהמון תיירים שמגיעים לשם רצו בכלל ליהנות מחומוס טוב, מפלאפל, ובשוק עמוס עלול להיות מעט מסובך לאכול פיצה בנוחות. חשבנו על זה לא מעט והבנו שאנחנו יכולים לעשות משהו מיוחד ואחר מהבצק. טעמנו חצ'פורי, ואחרי כמה וכמה וריאציות יצרנו שילוב מיוחד – פצ'אפורי", הם מספרים.
"כל השוק בא לאכול אצלנו. תיירים מאיטליה ומגיאורגיה הגיעו ואמרו שלא טעמו דבר כזה מעולם. במשך כמה חודשים טובים המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום. ואז הגיעה הקורונה. היינו חייבים לסגור וזה היה קשה ומפחיד כמו לכולם, אבל זה נתן לנו זמן לנוח ולהיות עם הילדים. לא יכולים לומר שאנחנו לא מתגעגעים להמוני האנשים המתרוצצים סביבנו, אבל הפוגת הקורונה אפשרה לנו להמציא את עצמנו שוב מחדש ולהפוך את התפריט כולו לכזה שאפשר להכין בתנור הביתי ישירות מהמקפיא בכל רגע שרוצים".
"נכון. שוק הכרמל הוא מקום מאד מעייף ותחרותי, ולרוב אפילו לא מרוויחים בו. בקורונה מבחינתנו קרה נס. מכירה ישירות הביתה גורמת לנו להיות בכל הארץ, כאשר פעם בשבוע מוציאים נסיעה מרוכזת של משלוחים לכל נקודת איסוף. לא יודעים מה גרם לזה להיות כזה להיט, אבל עובדה שזה הצליח, וגם אנחנו כל לילה שמים פצ'אפורי בתנור בשביל הילדים".
בקיצור, היינו חייבים לנסות. אחרי הכל אני משוחדת כחובבת גדולה של בצקים ופיצות. אולם לא כל הבצקים נאפים במידה מספקת, שלא לדבר על כך שמראש מאפים בהקפאה עלולים לאכזב.
קודם כול טעמתי את הפצ'אפורי הקלאסי – ביצה לצד חמש גבינות - מוצר שמרגיש שנעשה במקום וממש לא בטוסטר אובן שלי. והתוצאה? כמה פשוט – ככה טעים. המשכתי לביסוני הגבינה המגיעים עם פסטו תוצרת בית של ערן. ההשקעה מורגשת בפסטו שהגיע עד אליי, והמנה הייתה טעימה אך לא הפילה אותי מהכיסא.
ומשם לגן עדן של פצ'אפורי מהסוגים השונים: יווני עם שלוש גבינות, זיתים ובצל סגול – במילה אחת – וואו! טעם מדהים שמרגיש כמו שני המאכלים – חצ'פורי ופיצה, כיאה לשמו. מאפה מעולה שמבחינתי רק תנו לי ממנו עוד.
גם הפצ'אפורי האיטלקי המגיע עם שש גבינות ופסטו היה טעים, אך זה לווה במעט אכזבה שכן הטעם היה מעט אנמי ולא הורגש ייחוד כלשהו. האכזבה חלפה לה במהירות כשעברתי לפצ'אפורי שקשוקה גאודה, שהפתיעה לטובה: רוטב עגבניות מעולה, טרי, ומנה שמרגישה אקזוטית – השקשוקה הישראלית שכולנו אוהבים ונהנים ממנה בשילוב החצ'פורי והבצק הקריספי משדרגים אותה לגמרי והטעם – חבל על הזמן.
לקינוח טעמתי את המסקרפונה עם פירות היער, שעטופים גם הם בבצק, רק צריך להכניס לתנור ולחמם. מדובר בקינוח ייחודי ושונה. אליי אישית פירות יער פחות מדברים, אך יש מי שבוודאי יתחבר, והשילוב שיוצר מתיקות ומליחות ששזורים אחד בשני בהחלט מיוחד. אל תפספסו וכדאי שתבואו רעבים.
להזמנות לחצו כאן