החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):
לבסיס:
- 1/3 1 כוסות קמח
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מים קרים
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 ק"ג תרד טרי או 3 כוסות תרד מופשר
- 150 גרם גבינת עיזים מפוררת
- 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
- 2 ביצים טרופות
- 4 כפות צנוברים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- במעבד מזון או במערבל מזון עם וו גיטרה מעבדים את הקמח ואת החמאה הקרה עד שנוצרים פירורים אחידים, מוסיפים את המלח ואת המים ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
- עוטפים בניילון ומניחים במקרר כ־20 דקות.
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, מרפדים תבנית ושוליים של תבנית פאי, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומחזירים למקרר.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את עלי התרד (אם משתמשים בתרד מופשר, מסננים קודם מנוזלים). מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את גבינת העיזים, הביצים והשמנת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על בסיס הבצק, מקשטים בצנוברים.
- אופים בחלקו התחתון של התנור כ־30 דקות.