הצנונית הזו עומדת לשדרג לכם את המנגל

הירק הזה הוא אולי לא הבחירה הפופולרית ביותר למה לשים על האש, אבל הוא בטוח יגרום למנגל שלכם להיראות מקורי הרבה יותר

צנונית גינה ואיולי שמן, צילום: גיל אבירם להפקת יקב טורא

בלי הרבה מאמץ ועם טעמים מצוינים רבים, הצנונית הזו תיתן למנגל שלכם ליום העצמאות (או בכלל! לעשות על האש זה תמיד כיף) רעננות שלא תקבלו בכל שיפוד אחר – ולכם נשאר רק ליהנות.

מצרכים לצנונית גינה ואיולי שמן (מנה אחת):

  • 4 יחידות (צרור) צנוניות מאורכות
  • חלמון ביצה משתי ביצים
  • מל' שמן זית
  • 100 מל' שמן קנולה
  • 10 מל' לימון
  • מלח לפי הטעם
  • שן שום אחת
  • 6 גרם פלפל צ'ילי ירוק חתוך לפרוסות

אופן ההכנה (איולי):

  1. טוחנים בבלנדר שן שום וצ'ילי עד לטחינה דקה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לטחון.
  2. לאחר חצי דקה בוזקים את שמן הזית באיטיות לתוך התערובות תוך כדי טחינה. לאחר מכן מוסיפים באותה פעולה את שמן הקנולה עד שנוצרת סמיכות של החומר.
  3. מוסיפים לימון ומלח, טועמים על מנת לאזן את הטעמים. לבסוף מצננים לפני ההגשה.

אופן ההכנה (צנוניות):

  1. מניחים את הצנונית על המנגל באש נמוכה מאוד עד לקבל מרקם רך, מגישים לצד איולי ושמן זית סורי.

המלצה להתאמת יין: סנואו טורא 2020. יין לבן עם ארומות פרי הדר, פפאיה ופרחי יערה. גוף בינוני עם חמיצות מרעננת, טעמי מלון ופומלה לבנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר