בלי הרבה מאמץ ועם טעמים מצוינים רבים, הצנונית הזו תיתן למנגל שלכם ליום העצמאות (או בכלל! לעשות על האש זה תמיד כיף) רעננות שלא תקבלו בכל שיפוד אחר – ולכם נשאר רק ליהנות.
מצרכים לצנונית גינה ואיולי שמן (מנה אחת):
- 4 יחידות (צרור) צנוניות מאורכות
- חלמון ביצה משתי ביצים
- מל' שמן זית
- 100 מל' שמן קנולה
- 10 מל' לימון
- מלח לפי הטעם
- שן שום אחת
- 6 גרם פלפל צ'ילי ירוק חתוך לפרוסות
אופן ההכנה (איולי):
- טוחנים בבלנדר שן שום וצ'ילי עד לטחינה דקה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לטחון.
- לאחר חצי דקה בוזקים את שמן הזית באיטיות לתוך התערובות תוך כדי טחינה. לאחר מכן מוסיפים באותה פעולה את שמן הקנולה עד שנוצרת סמיכות של החומר.
- מוסיפים לימון ומלח, טועמים על מנת לאזן את הטעמים. לבסוף מצננים לפני ההגשה.
אופן ההכנה (צנוניות):
- מניחים את הצנונית על המנגל באש נמוכה מאוד עד לקבל מרקם רך, מגישים לצד איולי ושמן זית סורי.
המלצה להתאמת יין: סנואו טורא 2020. יין לבן עם ארומות פרי הדר, פפאיה ופרחי יערה. גוף בינוני עם חמיצות מרעננת, טעמי מלון ופומלה לבנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו