פטריות פורטבלו ברוטב ברביקיו מקסיקני חריף

ללקק את האצבעות ֽ פטריות פורטבלו צלויות עם כרוב סיני ותירס ברוטב ברביקיו מקסיקני חריף מעושן ודביק

פטריות פורטבלו במשרה, צילום: לירון אלמוג

מצרכים:

  • 4 פטריות פורטובלו
  • 1 כרוב סיני/כרוב לבן
  • 2 תירס גילי
  • 1 אבוקדו (אופציונלי)
  • מצרכים להכנת רוטב הברבקיו-
  • כפית משחת אצ'יוטה (ניתן לקנות במזרח ומערב)
  • שתי כפות סויה כהה מתוקה
  • כף סילאן או מייפל
  • כף טבסקו הבנרו מעושן
  • כפית אבקת קארי צהוב

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל עם מטרפה בקערה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק+ דואגים למברשת קטנה להברשת הירקות ברוטב כשהם על האש.
  2. לפטריות יש להוריד את ה"רגל" ולצלות במשך רבע שעה כשאר הופכים כל דקה ומברישים במעט ברבקיו עד שהפורטבלו יקבלו צבע כהה ואדום מבריק.
  3. את תירס הגילי צולים כמו שהוא ומברישים מסביבו כל הזמן עד שמקבל השחמה יפה.
  4. את הכרוב הסיני/לבן חותכים לרבעים (לא מורידים את השורש- הוא ישמור על צרות הכרוב בזמן הצלייה) ומברישים כל רבע ברוטב הדביק וצולים מכל צד בערך עשר דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע צהוב בוהק.
  5. אפשרות להוסיף גם אבוקדו חצוי לשניים בהנחה על הגריל כפי שהם עם מעט מלח וחלפיניו ירוקים טריים שגם אותם ניתן לצלות כמה דקות מכל צד ולהגיש שלמים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר