מצרכים:
- 4 פטריות פורטובלו
- 1 כרוב סיני/כרוב לבן
- 2 תירס גילי
- 1 אבוקדו (אופציונלי)
- מצרכים להכנת רוטב הברבקיו-
- כפית משחת אצ'יוטה (ניתן לקנות במזרח ומערב)
- שתי כפות סויה כהה מתוקה
- כף סילאן או מייפל
- כף טבסקו הבנרו מעושן
- כפית אבקת קארי צהוב
אופן ההכנה:
- מערבבים הכל עם מטרפה בקערה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק+ דואגים למברשת קטנה להברשת הירקות ברוטב כשהם על האש.
- לפטריות יש להוריד את ה"רגל" ולצלות במשך רבע שעה כשאר הופכים כל דקה ומברישים במעט ברבקיו עד שהפורטבלו יקבלו צבע כהה ואדום מבריק.
- את תירס הגילי צולים כמו שהוא ומברישים מסביבו כל הזמן עד שמקבל השחמה יפה.
- את הכרוב הסיני/לבן חותכים לרבעים (לא מורידים את השורש- הוא ישמור על צרות הכרוב בזמן הצלייה) ומברישים כל רבע ברוטב הדביק וצולים מכל צד בערך עשר דקות עד שהוא מתרכך ומקבל צבע צהוב בוהק.
- אפשרות להוסיף גם אבוקדו חצוי לשניים בהנחה על הגריל כפי שהם עם מעט מלח וחלפיניו ירוקים טריים שגם אותם ניתן לצלות כמה דקות מכל צד ולהגיש שלמים.