סלט פסטה בכלי אחד

מאיה דרין מדגימה איך להכין סלט פסטה צבעוני וטעים • צפו

לפעמים במטבח, חיסכון בזמן וחיסכון בכלים זה לא עניין של מה בכך, ואם בסופו של תהליך מתקבלת מנה נהדרת וכיור נקי, אני תמיד בעד. (כמובן שאם רוצים, אפשר להעביר לקערת הגשה, אני לא אספר לאף אחד...)

צילום: משה בן שמחון

מצרכים ל-4 מנות:

  • 1/2 חבילת פסטה קצרה מבושלת ובטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים
  • 2 יח׳ זוקיני חתוך לקוביות
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 3 ענפי ארוגנו
  • 3 ענפי תימין
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס צנוברים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף תערובת תיבול טוסקנה – פפריקה ושום יבש (לא חובה)
  • להגשה: 4 כפות גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה:

  1. בתבנית רחבה ומתאימה להגשה מסדרים את העגבניות החתוכות, זוקיני, שום, זיתים ועשבים, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים, מערבבים בתוך התבנית ומשטחים ואז מפזרים מעל את הצנוברים.
  2. צולים בתנור בחום בינוני גבוה- 190 עלות במשך כ-10 דקות על שהירקות והצנוברים מזהיבים
  3. מערבבים פנימה את הפסטה, מערבבים יחדיו, מפזרים מעל גבינת פטה ומגישים.

וגם, צ׳ופר מאיתמר – המתכון האהוב שלו לפסטו

מצרכים:

  • 1 צרור בזיליקום
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים לממרח אחיד.
  2. מעבירים לצנצנת, מכסים בשכבה דקה של שמן זית ומאחסנים במקרר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר