בשיתוף Israeli kitchen
מרכיבים: לקוסקוס:- 250 גרם (שקית פחות כוס) קוסקוס של חברת "קוסקוס מזון"
- 2 כפות שמן
- 300 מ״ל (כוס ורבע) מים רותחים
- חצי כפית מלח
- 4 ביצים
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 200 מ״ל (כוס פחות 4 כפות) מיץ תפוזים סחוט
- 70 מ״ל (חצי כוס) חלב שקדים
- 80 מ״ל (חצי כוס + 2 כפות) שמן
- כף תמצית וניל
- כף קליפת תפוז מגוררת
- 140 גרם (כוס) קמח
- 5 גרם (כפית) אבקת אפייה
- 80 גרם (חצי כוס) קוקוס
- 30 גרם פקאנים
- 200 מ״ל (כוס פחות 4 כפות) מיץ תפוזים סחוט
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- מתחילים בהכנת הקוסקוס - שופכים את הקוסקוס לסיר בינוני. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד לחמש דקות. פותחים, מפוררים בעזרת מזלג ומניחים בצד עם המכסה פתוח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בגודל 20 על 30 בנייר אפייה.
- מניחים את הביצים והסוכר בקערה גדולה וטורפים היטב במשך שלוש דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה עם בועות.
- מוסיפים את מיץ התפוזים, החלב, השמן ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מעבירים את תערובת הקמח לסיר הקוסקוס המוכן, מערבבים ומעבירים לבלילת התפוזים. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה יחסית.
- מעבירים לתבנית ומשטחים. מניחים פקאנים כמתואר בסרטון ואופים למשך 40-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים לחים.
- בזמן שהעוגה בתנור - מכינים את הסירופ: מניחים את מיץ התפוזים והסוכר בקלחת ומרתיחים. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות, עד צמצום קליל של הסירופ. מצננים.
- מוציאים את העוגה מהתנור, ושופכים עליה את הסירופ המצונן בעודה חמה מאוד. מצננים מעט, פורסים למעוינים ומגישים.
בשיתוף Israeli kitchen