בסבוסה קוסקוס של נבחרת הבשלנים של Israeli Kitchen

עוגת בסבוסה תפוזים של יעל דאבי

בשיתוף Israeli kitchen

מרכיבים: לקוסקוס:
  • 250 גרם (שקית פחות כוס) קוסקוס של חברת "קוסקוס מזון"
  • 2 כפות שמן
  • 300 מ״ל (כוס ורבע) מים רותחים
  • חצי כפית מלח
לבלילת העוגה:
  • 4 ביצים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 200 מ״ל (כוס פחות 4 כפות) מיץ תפוזים סחוט
  • 70 מ״ל (חצי כוס) חלב שקדים
  • 80 מ״ל (חצי כוס + 2 כפות) שמן
  • כף תמצית וניל
  • כף קליפת תפוז מגוררת
  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 5 גרם (כפית) אבקת אפייה
  • 80 גרם (חצי כוס) קוקוס
  • 30 גרם פקאנים
לסירופ:
  • 200 מ״ל (כוס פחות 4 כפות) מיץ תפוזים סחוט
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
אופן ההכנה:
  1. מתחילים בהכנת הקוסקוס - שופכים את הקוסקוס לסיר בינוני. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד לחמש דקות. פותחים, מפוררים בעזרת מזלג ומניחים בצד עם המכסה פתוח.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בגודל 20 על 30 בנייר אפייה.
  3. מניחים את הביצים והסוכר בקערה גדולה וטורפים היטב במשך שלוש דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה עם בועות.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, החלב, השמן ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נפרדת. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  6. מעבירים את תערובת הקמח לסיר הקוסקוס המוכן, מערבבים ומעבירים לבלילת התפוזים. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה יחסית.
  7. מעבירים לתבנית ומשטחים. מניחים פקאנים כמתואר בסרטון ואופים למשך 40-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים לחים.
  8. בזמן שהעוגה בתנור - מכינים את הסירופ: מניחים את מיץ התפוזים והסוכר בקלחת ומרתיחים. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות, עד צמצום קליל של הסירופ. מצננים.
  9. מוציאים את העוגה מהתנור, ושופכים עליה את הסירופ המצונן בעודה חמה מאוד. מצננים מעט, פורסים למעוינים ומגישים.
המתכון באדיבות יעל דאבי מדף המתכונים "ישראלי קיטשן"

בשיתוף Israeli kitchen

כדאי להכיר