השבוע יסתיים לו החופש הגדול, ואם גם אתם יצאתם משגרה - הגיע הזמן להתאפס ולחזור להכין ארוחת בוקר כהלכתה. מה יותר טוב לכריך הפותח את היום מאשר לשדך לו גבינות טעימות? בחרנו בפייבורטים - מוצרלה ואמנטל ושידכנו להם את הממרחים הטעימים ביותר.
כריך מוצרלה בסגנון סיציליאני
מצרכים
1 לחמניית רוסטיק
1 כף ממרח פסטו בזיליקום
3-4 פרוסות מוצרלה נֹעם
4-5 פרוסות עגבנייה
5 זיתי טאסוס-מגולענים וחצויים
6-7 עלי בזיליקום שטופים ומיובשים
אופן ההכנה
פורסים את לחמניית הרוסטיק לאורכה ומורחים בפנים פסטו בזיליקום.
בתוך הלחמנייה מעל הפסטו, מסדרים את פרוסות העגבנייה, פרוסות גבינת מוצרלה ועלי הבזיליקום. משבצים את זיתי הטאסוס ועגבניות השרי המיובשות בכריך ומגישים.
טוסט פרנה קראנצ׳י
1 לחמניית פרנה
1 כף חמאת טרה
2-3 פרוסות מוצרלה נֹעם
1 כף טפנד זיתים שחורים
1 פלפל אדום או צהוב – קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
1 כפית צנוברים קלויים
7 עלי זעתר שטופים וטריים
אופן ההכנה
חותכים את הלחמנייה לאורכה, מורחים את טפנד הזיתים בחלקה הפנימי של הלחמנייה. מעל הטפנד שמים את רצועות הפלפלים הקלויים ופרוסות המוצרלה.
מפזרים מעל המוצרלה את הצנוברים ועלי הזעתר. סוגרים את לחמניית הפרנה ומורחים
אותה בחמאה משני הצדדים ומכניסים לטוסטר שחומם מראש, מוציאים לאחר השחמה ומגישים.
כריך אמנטל
מצרכים
לחם דגנים
גבינת קרם שמנת טרה 5%
שני עלי חסה
רצועות פלפלים קלויים
חופן נבטים
2 פרוסות גבינת נעם אמנטל
אופן ההכנה
מורחים את פרוסות לחם הדגנים או מלא בגבינת קרם שמנת טרה 5% מעורבבת עם עירית קצוצה. מוסיפים את עלי החסה, רצועות פלפלים קלויים, חופן נבטי אלפלפא ושתי פרוסות גבינת אמנטל נעם. בתאבון!
הכתבה בשיתוף טרה. המתכונים באדיבות שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של חברת טרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו