ימי החורף הקרים הם זמן שבו, לא פעם, אנחנו נשארים עם הילדים בבית אחר הצהריים ורק מחפשים תעסוקה ופעילות מעניינת שתפיג את השיעמום ותשכיח מאיתנו שאנחנו די "תקועים" בבית. השהות המשותפת בבית יכולה להיות זמן מצויין להתגבש במטבח בפעילות של בישול ואפייה - אך לעתים מדובר במתכונים מסובכים או כאלו שמצריכים סבלנות רבה, ולילדים, כידוע, אין כזאת.
המתכון המפורט בכתבה הזו, מבית הבלוג הבריטי Green Health Cooking, אמור לפתור בדיוק את הבעיה הזו. לא רק שבסוף שעה קסומה של בילוי משפחתי תוכלו לאכול עוגיות טעימות ובריאות, אלא שגם תעשו זאת ממש בקלות ובלי "לשבור את הראש".
המתכון נטול ביצים, שומן וחומרי התפחה ולא כולל שום הליך מורכב. כל שנדרש עבור 30 יחידות של העוגיות הללו זה בסך הכל שני מוצרים. 270 גרם קמח שקדים ו-170 גרם סירופ מייפל. בשפה פשוטה, מדובר בשתי כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק דק - על חצי כוס מייפל.
כן כן, שמעתם נכון. כדי להשיג עוגיות טעימות ובלתי נשכחות צריך אך ורק את שני המוצרים הללו. אז מה עושים? תחילה, חממו את התנור מראש לחום של 120 מעלות. במקביל ערבבו את קמח השקדים עם הסירופ עד שנוצר בצק משני המוצרים.היו סבלניים, זה יכול לקחת מעט זמן עד להשגת בצק אחיד. אם הבצק שהתקבל דליל מדי - אל תהססו להוסיף עוד קצת קמח שקדים, ואם הוא יבש למגע - הוסיפו עוד קצת סירופ מייפל.
עכשיו כשיש לכם כבר את הבצק, הכניסו אותו למקפיא לרבע שעה בלבד. לאחר מכן רדדו אותו וחיתכו לצורת העוגייה הרצויה. הניחו על נייר אפייה ואפו 15-25 דקות, עד שהעוגיות יזהיבו יפה, אבל לא ישחימו. כעת כל שנותר לכם הוא להמתין בסבלנות כחמש דקות עד שהעוגיות יתקררו. שיהיה בתאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו