מכינים מתכונים ביחד: שקשוקה בקן היא מתכון שמתאים לכל שעות היום, כיף לפתוח איתו את הבוקר או לזלול לארוחת ערב. הוא מאגד בתוכו מצרכים פשוטים שיש בכל בית, וביחד, כל אלה יוצרים ארוחה מלאה, משביעה ובריאה. צפו:
רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 פרוסות לחם
4 ביצים
לרוטב:
4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבקוי זכוכית)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום
2. מוסיפים למחבת את העגבניות ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
1. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל ושומרים בצד.
2. בעזרת קורצן עוגיות או כוס קורצים עיגול ממרכז כל פרוסה.
3. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מזהיבים את הפרוסות משני מהצצדים.
4. יוצקים מעט שמן זית לתוך כל עיגול ויוצקים פנימה ביצה.
5. מכסים את הלחם בשקשוקה, מתבלים את הביצה, מכסים במכסה ומבשלים עד שהביצה נקרשת כמו שאוהבים.
עקבו אחרינו למתכונים נוספים, שיעלו באתר מידי יום, ובתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו