מתכונים בבידוד: שניצלים עם סוד

אין מאכל שילדים אוהבים יותר משניצל, ולכן בחרנו להכין היום את המאכל האולטימטיבי עם טוויסט מפתיע • ומה לתוספת? פשטידת תירס

שניצלים אפויים יכולים להיות אפילו טעימים יותר ממטוגנים, במיוחד אם הם מצופים בקורנפלקס. קבלו את השילוב המופתי בין שניצל עוף לשניצל תירס. בנוסף, הכנו פשטידות קטנות ואישיות עשויות תירס ושלל גבינות שמהוות תוספת למנה עיקרית או בליווי ירקות חתוכים כארוחה בפני עצמה.

צילום: משה בן שמחון

שניצלים אפויים בציפוי קורנפלקס

רשימת חומרים ל-4 מנות:

600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות עבות או פילה עוף

2 כפות חרדל דיז׳ון גרגירים

2 כפות סירופ מייפל טבעי

¼ כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

תבלינים שאוהבים לפי הטעם (פפריקה, שום, אורגנו)

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

2 כוסות קורנפלקס טחון (רצוי קורנפלקס פשוט, פתיתי תירס לא ממותקים)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים חרדל, מייפל, שמן זית ותבלינים. בקערה גדולה אחרת מערבבים פירורי לחם וקורנפלקס טחון, מעבירים את נתחי העוף לקערת המשרה ומערבבים כך שהמשרה עוטף את נתחי העוף. מעבירים נתח, נתח לקערת הפירורים ומצפים היטב מכל הצדדים. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה את השניצלים המצופים ואופים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-10 דקות.

 

פשטידות תירס אישיות

רשימת חומרים לתבנית שקעים של 12:

2 וחצי כוסות גרגירי תירס (קפואים או שימורים מסוננים)

2 ביצים

1 כוס קוטג׳

½ כוס יוגורט

6 כפות גבינה מגורדת מעורבת (מוצרלה, פרמז׳ן, גבינה צהובה)

4 כפות קמח כוסמין מלא (אפשר קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

לשימון השקעים:

25 גרם חמאה

1/4 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה, משמנים את השקעים בחמאה ומפזרים על החמאה פירורי לחם כך שיצפו את פנים השקעים. יוצקים את הבלילה אל תוך השקעים. אפשר לפזר מעל מעט פירורי לחם ותבלינים אם אוהבים. אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך 25 דקות. כעבור כ-8 דקות בודקים אם יש צורך לסובב את התבנית בתנור כך שהמאפים יאפו בצורה אחידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר