הילדים אכלו יותר מידי במבה וצ'יפס במהלך הימים שהם בבית? הגיע הזמן לאכול אוכל בריא יותר. היום נלמד להכין גרנולה ומוזלי עם פירות העונה ופנקייק בננה עם קמח כוסמין.
צילום: משה בן שמחון
מוזלי – גרנולה, יוגרוט ופירות העונה
רשימת מצרכים ל-6 מנות:
לגרנולה:
50 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס
1/4 כוס סוכר קנים
2 כפות סילאן
2 כוסות שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי פקאן
להגשה:
6 כוסות יוגורט כבשים סמיך (כמו יוגורמה של מחלבות בית יצחק) או מעדן סויה לרגישים ללקטוז
2 כוסות פירות העונה ושטופים חתוכים (תותים, בננה, תפוח, אגס, קיווי ועוד)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים של הגרנולה בקערה גדולה, מפרזים בצורה אחידה על פני תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות בחום בינוני נמוך (170 מעלות). בזמן האפייה מערבבים את התערובת בתבנית על מנת שתזהיב באופן אחיד.
לאחר האפייה מניחים לתערובת להצטנן ולהתקשות (כשהתערובת יוצאת מהתנור הגרנולה עדיין אינה פריכה, אל דאגה לכשתתייבש היא תקבל את המרקם הרצוי). בהגשה: יוצקים יוגורט לכלי הגשה, מוסיפים גרנולה לפי הטעם ומקשטים בפירות העונה.
פנקייק בננה ושוקולד מקמח כוסמין
עם אפשרות ללא לקטוז
רשימת חומרים לכ-20 חביתיות:
50 גרם חמאה מומסת (אפשר שמן קוקוס)
1 כוס חלב רגיל או אורז/ שקדים
2 ביצים
4 כפות מייפל טבעי
1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
½ כוס פצפוצי שוקולד מריר
1 כפית אבקת אפיה
קורט סודה לשתיה
בצד:
2 בננות פרוסות דק דק
חמאה או שמן קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
בעזרת מטרפה או כף מערבבים חמאה מומסת, חלב, ביצים ומייפל. מערבבים בעדינות פנימה קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומניחים במקרר במשך כמה דקות. מחממים מחבת פנקייקס, משמנים בעדינות בעזרת נייר מגבת משומן בחמאה או בשמן קוקוס, מניחים בכל שקע 2 פרוסות בננה ויוצקים את הבלילה לתוך השקערוריות, עד כ-3/4 גובה - זהירות לא למלא יותר מדיי. מטגנים על אש נמוכה כדקותיים והופכים לצד השני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו