פשוט וטעים: מתכון לפסטה המושלמת

מה יותר טוב מארוחת צהריים של פסטה משובחת לילדים? על בסיסו של אליו אוליו מבשלים הכל יחדיו, ללא שלבים וללא מאמץ

זהו רוטב הפסטה האהוב עליי. על בסיסו של אליו אוליו, רוטב המורכב משמן זית ושום, מוסיפים עגבניות שרי צבעוניות, זיתים ועשבים ומבשלים הכל יחדיו, ללא שלבים וללא מאמץ.

בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים ממצרך אחד קרקרים של פרמז׳ן, להם אנחנו קוראים בשפה מקצועית – טווילים. הם יקשטו את המנה ויוסיפו לה טעם רב.

צילום: גיל קרמר

רשימת חומרים ל-6 מנות:

1 חבילת פסטה קצרה

3 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים

18 זיתי קלמטה מגולענים

6 שיני שום פרוסות

חופן עשבים קצוצים – בזיליקום, פוטרוזיליה, אורגנו

2/3 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

1 כף תערובת תיבול טוסקנה – פפריקה ושום יבש (לא חובה)

לטוויל פרמז׳ן

1 כוס פרמז׳ן מגורר

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן

בינתיים במחבת רחבה, מחממים שמן זית, מוסיפים את העגבניות החתוכות, שום, זידתים ועשבים ומבשלים יחדיו בשמן על להבה בינונית, במשך כ-5 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים ונוצר רוטב.

מתבלים לפי הטעם ומכבים את הלהבה.

בינתיים, על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מסדרים עיגולים אטומים של פרמז׳ן מגורד. ממש כמו עוגיות עשויות פרמז׳ן, ללא רווחים בין הפתיתים, כך שיתקבל עיגול מלא ואטום.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.

מצננים ומשחררים את הטווילים מהתבנית.

כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה אל הרוטב, מערבבים יחדיו על להבה בינונית למשך דקה, רק עד שהרוטב עוטף את הפסטה.

מגישים את הפסטה עם הטווילים האפויים במקום פרמז׳ן מגורר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר