חיתוכיות הן עוגיות לעצלנים, לא צריך לרדד ולקרוץ צורות, פשוט אופים מאפה שלם טעים ומתוק וחותכים אותו לריבועים.
צילום: גיל קרמר
בזמן שממתינים לחיתוכיות שבתנור, כיף להכין כריכים מטוגנים ממולאים בכל מיני ממרחים מתוקים. האהוב עליי הוא כריך מטוגן בטעמי החיתוכיות – ריבה וחמאת בוטנים.
חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים
רשימת חומרים לכ-30 ריבועים:
1 ו- 2/3 כוס קמח
1 ביצה
5 כפות סוכר דמררה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות חמאת בוטנים
2/3 כוס ריבה שאוהבים
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מרכיבי הבצק למעט הריבה לבצק פירורי.
מרפדים ומהדקים 2/3 מכמות הבצק בתבנית מלבנית משומנת בגודל 20X30 .
מורחים שכבה נדיבה של ריבה ומעליה מפזרים פירורי בצק שנותר.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.
מצננים היטב וחותכים לריבועים, שומרים בקופסה אטומה במשך יומיים או במקרר למשך מספר ימים נוספים.
סנדוויץ׳ מטוגן
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 פרוסות לחם רך פרוס
חמאת בוטנים לפי הטעם
ריבה לפי הטעם
ממרח שוקולד לפי הטעם
ממרח לוטוס לפי הטעם
לבלילה:
2 ביצים
½ כוס שמנת לבישול
מעט סוכר
לטיגון:
מעט חמאה
אופן ההכנה:
מכינים כריכים שאוהבים.
מערבבים ביצים, שמנת וסוכר.
מחממים חמאה במחבת, טובלים את הכריכים בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.
מגישים חם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו