מושחת וטעים: עוגיות לעצלנים

מתלבטים מה להכין עם הילדים? מאיה דרין במתכון לריבועי חמאת בוטנים וריבה שילדים אוהבים, ולתוספת: סנדוויץ׳ מטוגן

חיתוכיות הן עוגיות לעצלנים, לא צריך לרדד ולקרוץ צורות, פשוט אופים מאפה שלם טעים ומתוק וחותכים אותו לריבועים.

 

צילום: גיל קרמר

בזמן שממתינים לחיתוכיות שבתנור, כיף להכין כריכים מטוגנים ממולאים בכל מיני ממרחים מתוקים. האהוב עליי הוא כריך מטוגן בטעמי החיתוכיות – ריבה וחמאת בוטנים.

חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים

רשימת חומרים לכ-30 ריבועים:

1 ו- 2/3 כוס קמח

1 ביצה

5 כפות סוכר דמררה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות חמאת בוטנים

2/3 כוס ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מרכיבי הבצק למעט הריבה לבצק פירורי.

מרפדים ומהדקים 2/3 מכמות הבצק בתבנית מלבנית משומנת בגודל 20X30 .

מורחים שכבה נדיבה של ריבה ומעליה מפזרים פירורי בצק שנותר.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.

מצננים היטב וחותכים לריבועים, שומרים בקופסה אטומה במשך יומיים או במקרר למשך מספר ימים נוספים.

סנדוויץ׳ מטוגן

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם רך פרוס

חמאת בוטנים לפי הטעם

ריבה לפי הטעם

ממרח שוקולד לפי הטעם

ממרח לוטוס לפי הטעם

לבלילה:

 2 ביצים

 ½ כוס שמנת לבישול

מעט סוכר

לטיגון:

מעט חמאה

אופן ההכנה:

מכינים כריכים שאוהבים.

מערבבים ביצים, שמנת וסוכר.

מחממים חמאה במחבת,  טובלים את הכריכים בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.

מגישים חם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר