מושחת וטעים: עוגיות לעצלנים

מתלבטים מה להכין עם הילדים? מאיה דרין במתכון לריבועי חמאת בוטנים וריבה שילדים אוהבים, ולתוספת: סנדוויץ׳ מטוגן

חיתוכיות הן עוגיות לעצלנים, לא צריך לרדד ולקרוץ צורות, פשוט אופים מאפה שלם טעים ומתוק וחותכים אותו לריבועים.

 

צילום: גיל קרמר

בזמן שממתינים לחיתוכיות שבתנור, כיף להכין כריכים מטוגנים ממולאים בכל מיני ממרחים מתוקים. האהוב עליי הוא כריך מטוגן בטעמי החיתוכיות – ריבה וחמאת בוטנים.

חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים

רשימת חומרים לכ-30 ריבועים:

1 ו- 2/3 כוס קמח

1 ביצה

5 כפות סוכר דמררה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות חמאת בוטנים

2/3 כוס ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל מרכיבי הבצק למעט הריבה לבצק פירורי.

מרפדים ומהדקים 2/3 מכמות הבצק בתבנית מלבנית משומנת בגודל 20X30 .

מורחים שכבה נדיבה של ריבה ומעליה מפזרים פירורי בצק שנותר.

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.

מצננים היטב וחותכים לריבועים, שומרים בקופסה אטומה במשך יומיים או במקרר למשך מספר ימים נוספים.

סנדוויץ׳ מטוגן

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם רך פרוס

חמאת בוטנים לפי הטעם

ריבה לפי הטעם

ממרח שוקולד לפי הטעם

ממרח לוטוס לפי הטעם

לבלילה:

 2 ביצים

 ½ כוס שמנת לבישול

מעט סוכר

לטיגון:

מעט חמאה

אופן ההכנה:

מכינים כריכים שאוהבים.

מערבבים ביצים, שמנת וסוכר.

מחממים חמאה במחבת,  טובלים את הכריכים בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.

מגישים חם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו