מתוקים, בריאים ומזינים עם שילוב הטעמים האייקוני - תות-בננה. המאפינס עשירים ביוגורט ובקמח כוסמין ויכולים בקלות רבה להחליף ארוחת בוקר קלה. השייק מלא בכל טוב והוא מתאים לרגישים ללקטוז, לטבעונים וכל מי שחובב מזון טעים במיוחד מן הטבע.
צילום: עומר ברש
מאפינס תות-בננה מקמח כוסמין
רשימת חומרים ל-12 מאפינס קטנים:
1 וחצי כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1/4 כוס שמן
¼ כוס סוכר, רצוי סוכר קנים
4 כפות מעדן תות (ריבת תות ללא תוספת סוכר)
1 מיכל יוגורט 3% שומן לפחות (רצוי יוגורט כבשים)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
12 תותים חצויים
2 בננות פרוסות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתוך תבנית שקעים. בקערה מערבבים על כל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לעטרות הנייר שבשקעים וממלאים כ-2/3 מגובהם. מסדרים שני חצאי תותים ושתי פרוסות בננה על כל מאפין. אופים את המאפינס במשך כ-15 דקות או עד הזהבה.
שייק תותים ובננה על בסיס שקדים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
½ ליטר חלב שקדים
12 תותים נקיים
2 יחידות בננה קלופות
4 כפות ממרח שקדיה
סירופ מייפל טבעי לפי הטעם
4 כפות מעדן תות (ריבת תות ללא תוספת סוכר)
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים וממתיקים לפי הטעם לאחר שטוחנים הכל, הבננות, התותים, ממרח השקדיה, מוסיפים מתיקות טבעית לכן חשוב להמתיק רק לאחר שהשייק מוכן ורק אז לטחון שוב עם המייפל או מעדן התות או שניים.