טחינה היא אחד מהמאכלים האהובים ביותר בישראל, מה גם שבשנים האחרונות אף יותר, בזכות היותה מזון בריאות לעילא ולעילא. טחינה היא גם חומר גלם מצוין ומומלץ לאפייה. ממרח השומשום העשיר מעניק טעם נהדר ומרקם נימוח לשלל מאפים מתוקים ומלוחים.
צילום: משה בן שמחון
אחד מהמתכונים שהפכו ללהיטי רשת הוא המתכון של חברתי הנפלאה, רחלי קרוט, ללחם טחינה נפלא ללא גרגר אחד של קמח. לצידו, לא יכולתי שלא לאפות עוגיות טחינה מתוקות עשויות חמאת בוטנים, שוקולד ושפע טחינה כמובן.
לחם הטחינה של רחלי קרוט
רשימת חומרים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
4 ביצים L
1 כפית סודה לשתייה
תוספות :
½ כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)
½ כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר)
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
3 כפות זרעי פשתן או פרג
3 כפות שומשום
אופן הכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. חשוב מאוד שהתנור יהיה חם מפני שברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה הלחם חייב להיכנס לתנור.
מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה. מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות. אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר. מומלץ להוציא את הלחם מהתבנית ולהעביר אותו לרשת לצינון כדי שהחום בפנים לא ייצור אדים וירטיב אותו למטה.
עוגיות טחינה, שוקולד וחמאת בוטנים
רשימת חומרים לכ40 עוגיות:
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח רגיל
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
¾ כוס סוכר דמררה
½ כוס טחינה גולמית משובחת
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
1 ביצה
1 חלמון
1 כוס שוקולד צ׳יפס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בניירות אפייה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים ומערבלים לעיסה אחידה
יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3-4
מניחים את העוגיות על התבנית ברווחים ואופים כ 8-9 דקות עד שהעוגיות מתייצבות מעט.
העוגיות מוכנות כשהן נשארות רכות וסדוקות מעט, רק לאחר צינון אפשר יהיה להוציא אותן מהתבנית בקלות.