ארוחת שימורי ארטישוק ופסטה

בימים האחרונים אנו נוטים לאגור ולמלא את המזווה בכל מוצר שישרוד איתנו את הימים המורכבים • הפעם ניסינו ארטישוק

צילום: מאיה דרין // פסטה עם שימורי ארטישוק

זוהי ללא ספק שעתם היפה של השימורים, הצנצנות וחומרי הגלם היבשים. במסגרת ההסתגרות בבתים וההכנה הבלתי פוסקת למגבלות נוספות שמתווספות לסדר היום, במהלך הימים אנו נוטים לאגור ולמלא את המזווה בכל מוצר שישרוד איתנו את הימים המורכבים.

נכון, הגיחה היומית למכולת השכונתית עדיין מותרת, ומוצרים טריים בשיא עונתם, אך יחד עם חוסר הוודאות, צועד יד ביד חוסר הסבלנות.

למי יש משמעת עצמית ושקט פנימי המאפשר בימים אלה לקלף ארטישוקים טריים, לנקות את ליבתם ולבשלם כמו שצריך? ובכן, למעטים מאתנו. יש שימצאו בעבודה סיזיפית זו מן הריפוי בעיסוק, ולא יוותר ובצדק, על טעמו המופלא ומרקמו המדויק של ארטישוק טרי, אך בתקופה זו אני נוטה להקל ראש ולוותר מעט, אך רק מעט.

ובכן, ארטישוק הוא קוץ השעה. זוהי תחילת עונתו והוא כה נהדר עם פרוץ האביב, מאכלים רבים נשענים על יופיו ועל ייחודיותו. 

באיטליה, כמו בספרד, מושתת תרבות אכילה שלמה סביב קופסאות שימורים וצנצנות מעדנים. זוהי מסורת ארוכת שנים ועל כן, אני נוטה לכבדה ולאמצה גם במטבחי. ארטישוק משומר הוא אחד מהפופולריים ביותר בארץ המגף, משמרים אותו לרוב בשמן ומוכרים אותו בצנצנות.

הארטישוק המשומר מוצא עצמו לשלל מנות כמו סלטים, פסטות, ברוסקטות ועוד. סדרה חדשה מבית ״סקאלה״ עכשיו על המדפים. סדרה שכולה סביב הארטישוק המשומר בשמן.

ראשית, שתי צנצנות פסטו ארטישוק: פסטו ארטישוק עשיר ומרענן בטעם אותנטי, עשוי מבזיליקום טרי וארטישוק איכותי

פסטו ארטישוק בתוספת גבינת גראנה פדנו איטלקית איכותית. מחיר: צנצנת 190 גרם, טווח בין  9.90  שקלים ועד  15.90 שקלים.

 

השלישית, צנצנת אנטיפסטי ארטישוק. תחתיות ארטישוק, עגבניות מתוקות מיובשות וצלפים בשמן חמניות לתוספת חמיצות מעודנת, תוצרת איטליה. מחיר: צנצנת 280 גרם, טווח בין 16.90 שקלים ועד 19.90 שקלים.

התרשמות ראשונית

הייתי שמחה לו כל המוצרים היו מושתתים על שמן זית ולא על שמן חמניות, הרי זה מתבקש. הייתי מצפה ליותר מ-55 אחוזי ארטישוק בממרח פסטו המושתת על ארטישוק. מפני שאם כך הדבר, הרי שארבעים וחמשת האחוזים הנותרים הם שמן, סוכר, ושאר חומרי גלם שמקומם לא בצנצנת זו, והייתי מעדיפה לו היו מוותרים על הסוכר בממרחי הפסטו, אין בו שום צורך קולינרי, והסיבות היחידות להימצאו בממרח הן הוזלת המוצר, שימורו והתחנפות יתרה לחיך.

יחד עם זאת, מצאתי שאם אני מסננת את תכולת האנטיפסטי מן השמן המיותר ומשתמשת בכמות מדודה של פסטו ארטישוק אני יכולה לשדרג את מנת הפסטה היומית ואף להפוך אותה לחגיגית יותר, וכך עשיתי.

מסקנות

המוצרים המדוברים מהלכים על החבל הדק שבין מסורת לבין חטאי התעשייה, על כן מומלץ להשתמש בהם במשורה ולעבות בחומרי גלם טריים, עונתיים ומזינים, ולהניח למוצרי הארטישוק של סקאלה להעניק גוון טעם נוסף אך לא מעבר.

פסטה ארטישוק

רשימת חומרים ל-6 מנות:

1 חבילת פסטה קצרה 

3 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים

4 שיני שום פרוסות

חופן עשבים קצוצים – בזיליקום, פוטרוזיליה, אורגנו

1 צנצנת אנטיפסטי ארטישוק מסוננן (כולל העגבניות המיטושות והצלפים)

4 כפות אנטיפסטי ארטישוק

2/3 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

1 כף תערובת תיבול טוסקנה – פפריקה ושום יבש (לא חובה)

 

להגשה:

פרמז׳ן מגורר

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בינתיים במחבת רחבה, מחממים שמן זית, מוסיפים את העגבניות החתוכות, שום, אנטיפסטי, פסטו ועשבים ומבשלים יחדיו בשמן על להבה בינונית, במשך כ-5 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים ונוצר רוטב. מתבלים לפי הטעם ומכבים את הלהבה. כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה אל הרוטב, מערבבים יחדיו על להבה בינונית למשך דקה, רק עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מגישים את הפסטה עם פרמז׳ן מגורר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר