מחסלים את החמץ: מק אנד צ'יז מושחת במיוחד

אם הספקתם לשכוח, פסח מעבר לפינה, זהו זמן נפלא ליהנות ממאכלי פסטה חלביים שמבוגרים וילדים כל כך אוהבים לזלול

הבסיס לשני המאכלים המפנקים שנכין היום הוא רוטב בשמל. רוטב לבן ובסיסי שמענג ללזניה את מרקמה הקטיפתי והופך את המאכל המהיר – מק אנד צ׳יז, איטריות וגבינה, למעדן של ממש. רגע לפני פרוץ הפסח, זהו זמן נפלא ליהנות ממאכלי פסטה שמבוגרים וילדים כל כך אוהבים לזלול.

צילום: עומר ברש

מק אנד צ׳יז

רשימת חומרים ל-6 מנות:

1 חבילת פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן

½ ליטר חלב

25 גרם חמאה

2 וחצי כפות קמח

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפיות פפריקה מעושנת

4 כפות מוצרלה מגוררת

4 כפות פרמז׳ן מגורר

 

אופן ההכנה:

בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח, מבשלים ביחד את החמאה והקמח עד שהקמח נספג בחמאה. מוסיפים לאט לאט את החלב תוך כדי בחישה על להבה נמוכה. בכל פעם שהתערובת הומוגנית, ממשיכים להוסיף חלב.

מבשלים את התערובת הדלילה על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד לסף רתיחה. עם הביעבוע הראשון התערובת מסמיכה.

מסירים מעל האש, מוסיפים תבלינים. מערבבים את הפסטה המבושלת עם תערובת החלב והגבינות, מעבירים לכלי הגשה שמתאים גם לתנור. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-10 דקות, עד שמשחים.

לזניית גבינות

רשימת חומרים ל-6 מנות:

6 עגבניות פרוסות

מעט שמן זית

12 דפי לזניה

½ ליטר חלב

25 גרם חמאה

2 וחצי כפות קמח

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט אורגנו יבש

מעט אבקת שום יבש

6 כפות מוצרלה מגוררת

6 כפות פרמז׳ן מגורר

אופן ההכנה:

בתבנית מרופדת נייר אפייה, מסדרים את פרוסות העגבנייה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, אורגנו ושום וצולים בתנור בחום בינוני גבוה, 190 מעלות/200 מעלות במשך כ-6 דקות. בינתיים, בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח, מבשלים ביחד את החמאה והקמח עד שהקמח נספג בחמאה.

מוסיפים לאט לאט את החלב תוך כדי בחישה על להבה נמוכה. בכל פעם שהתערובת הומוגנית, ממשיכים להוסיף חלב. מבשלים את התערובת הדלילה על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד לסף רתיחה. עם הביעבוע הראשון התערובת מסמיכה.

מסירים מעל האש, מוסיפים תבלינים. מסדרים בתבנית מלבנית ארבעה דפי לזניה, עליהם יוצקים שליש מכמות הרוטב, על הרוטב מסדרים עגבניות צלויות ומפזרים גבינות.

מכסים בארבעה דפי לזניה נוספים ושוב רוטב, עגבניות וגבינות, וכך הלאה שלוש שכבות. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-15 דקות עד שהלזניה מזהיבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר