בראנצ' מפנק: מתכון ללזניית ארטישוק וגבינה

אם מתחשק לכם להתפנק בסופ"ש, אבל לא לעבוד קשה מדי - הכינו לזניית ארטישוקים צלויים ובאשמל פקורינו וחכו למחמאות

לזניית ארטישוקים ובאשמל פקורינו פפטו // צילום: אפיק גבאי // לזניית ארטישוקים ובאשמל פקורינו פפטו

רשת טיב טעם, נידבה לנו מתכון מפנק וקל להכנה, שמתאים במיוחד לבראנצ' בסוף השבוע: לזניית ארטישוקים צלויים ובאשמל פקורינו פפטו, עם פטנט להרכבה פשוטה של המאפה, באמצעות שימוש בארטישוקים צלויים ומטבל פלפלים וגבינה.

 כל שנותר הוא לבשל רוטב בשאמל טעים עם גבינת פקורינו מפולפלת. לשם העצמת הרושם, הלזניה בנויה בטורים ולא בשכבות כמקובל , מה שאומר שתזדקקו לתבנית שתהיה עמוקה דיה להכיל את העלים במאונך, כשהם לרוחבם.

לזניה ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו

חומרים ( 8-6 מנות):

• תבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית טרין

• ‏1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה 

‏• 1 צנצנת ארטישוק צלוי בגריל

‏• 1 צנצנת ממרח פלפלים ועגבניות (למשל של Polly)

• ‏300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

• ‏50 גרם גבינת פרמזן מגוררת 

• ‏1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

לבשאמל פקורינו:

• ‏50 גרם חמאה

• ‏4 כפות קמח

‏• 1 ליטר חלב

• מלח ופלפל שחור גרוס

• מעט אגוז מוסקט

‏• 150 גרם גבינת פקורינו פפטו מגוררת

אופן הכנת הבשאמל:

‏ ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ובוחשים עד שהוא נספג.

‏ יוצקים חלב ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מבשלים 8-7 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מתבלים, מוסיפים פקורינו ומערבבים היטב להמסתה.

‏ מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏אופן הרכבת הלזניה: 

מורחים מעט בשאמל על תחתית התבנית. מסדרים את עלי הלזניה בטורים לרוחב במקום בשכבות וביניהם מורחים בשאמל, גבינת ריקוטה, ממרח פלפלים ומפזרים ארטישוק צלוי. מפזרים פרמזן בין השכבות וגם למעלה ויוצקים שמנת לבישול מעל כדי שיהיו בתבנית די נוזלים לבישול עלי הפסטה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום (חשוב לאטום היטב).

אופן אפיית הלזניה:

‏ אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי ובודקים את מצב העלים — אם הם רכים, משחימים 15 דקות ללא כיסוי; אם העלים לא רכים מספיק, משאירים מכוסה וממשיכים לאפות ורק אח"כ משחימים. מחכים כמה דקות לפני שפורסים למנות. 

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר