יום העצמאות תופס אתכם נטולי השראה? מסעדת גרקו, היוונית השמחה והטעימה, משיקה מארזי בשרים מתובלים להכנה מיידית על הגריל לכבוד יום העצמאות.
סובלקי קבב עגל אמיתי, סובלקי אנטריקוט וצלעות טלה הם רק חלק קטן מקולקציית מארזי הבשר המתובלים, אותם יצר השף אליאב גולדנברג ממסעדת גרקו. המטבח היווני מתברך במסורת עניפה של גריל ו״על האש״ שבאה לידי ביטוי במסעדות גרקו.
בשר העגל, העוף והבקר ישודרגו לכדי מנות דגל מהמטבח היווני, ויתובלו כל אחד בתבלינים טריים וייחודיים: שמן זית נענע יבשה, טימין, מרווה, דבש ועוד. כל אלו נארזים במארזים אטומים בוואקום ששומרים ומשבחים את טעמם וטיבם של הנתחים.
גם אני נכנעתי לעצלות קלה וניסיתי לראשונה לצלות על הגריל מטעמים שלא אני תיבלתי ובשרים שלא היו נתונים לטיפולי המסור.
רושם ראשוני
ראשית אציין כי האריזות אסתטיות ומטופלות היטב, קלות לאיחסון במקרר ומעוררות תיאבון. הממרחים והסלטים הקרים של גרקו מתניידים באופן מושלם והם תוספת מבורכת למטעמים מן האש.
מבחן הטעם
הפיתות המיוחדות המלוות את הסובלקי טעימות עד מאוד כשהן טריות עד מאוד. הן אינן שורדות יותר מכמה שעות, אך ריענון על הגריל עושה להן נפלאות, שכן, הן משוחות שמן ומגיבות מצוין לתהליך חריכה.
באשר לתפריט העיקרי, את קוביות הגבינה המתובלות שיפדתי על שיפודי עץ יחד עם פלחי בצל. התוצאה הייתה טעימה עד מאוד, אך יש לציין כי הגבינה נדבקת לגריל במהלך הצלייה, גם לזה המשומן למשעי. ועל כן, לטעמי מתאימה יותר לצלייה על פלנצ׳ה.
נתחי הבשר המתובלים, אנטריקוט וצלעות מתאימים לצלייה קצרה שכן תהליך ההשרייה הממושך דווקא מייבש אותם. מי שאוהב בשר עשוי היטב, מוטב לו כי יצלה את נתחי העוף המוצעים. משרה מיטיב עם עוף ומעניק לו רכות ועומק טעמים.
אמליץ בכל זאת לבחור אצל הקצב נתחי בשר מובחרים כאנטריקוט וצלעות, שאינם זקוקים לדבר מלבד מלח ופלפל ולהעשיר את התפריט במנות מיוחדות שאפשר להזמין מבית גרקו כמו סובלקי קבב, סובלקי פרגית, שקדי עגל, נקניקיות וכמובן מבחר הדליקטסים הקרים כמו טירוקפטרי- ממרח פלפל קלוי, פטה וגבינה כחולה. צזיקי יוגורט, מלפפונים, שום ושמיר וסקורדליה- ממרח שום, שקדים ושמן זית. ניתן להגיש לצד כל אלה סלט יווני טרי ונפלא והרי לכם חגיגת עצמאות ישראלית יוונית לתפארת.
בתפריט הבשרים: סובלקי קבב עגל יווני (95 שקלים), כרעיים עוף במרינדה של תפוזים, רוזמרין, שום, ושמן זית (68 שקלים), סובלקי פרגית בתערובת תבלינים (86 שקלים), צלעות טלה בתיבול סומק, נענע יבשה ושמן זית (195 שקלים), סובלקי כבד טלה עם שמן זית, פטרוזיליה ובצל ירוק (82 שקלים), סובלקי לבבות עוף במרינדה של שמן זית, בצל סגול, כורכום ופפריקה (68 שקלים), נקניקיות עגל טימין וגבינת קפלוטירי (88 שקלים).
סלט יווני, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, פטה, צלפים, זיתים, אורגנו ושמן זית (54 שקלים), סלט כריתי עגבניה, מלפפון, פלפל ירוק, בצל סגול, בצל ירוק, לחם פקסמידי ופטה מגורדת (54 שקלים), סלט עלי רוקט גרגר נחלים, עלי פילו עם אגוזים, אפרסקים מיובשים, גבינת גרביירה, שמן זית ולימון (56 שקלים).
את המארזים מומלץ להזמין מראש ולאסוף מגרקו תל אביב באזורי חן לקראת החג
לצד תפריט הגריל היווני ניתן יהיה להזמין מתפריט גרקו עד הבית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו