מבשלים לשבת: קציצות בשר וחומוס

קחו תערובת של בשר עגל ובשר טלה, המעניק לקציצות טעם חזק ומודגש, יחד עם גרגירי חומוס וטבעות בצל • ארוחה מהירה

קציצות הן אחד המאכלים האהובים עליי במיוחד מאחר שיש בהן כל כך הרבה אפשרויות מגוונות ונפלאות. הפעם השתמשתי בתערובת של בשר עגל ובשר טלה, המעניק לקציצות טעם חזק ומודגש.

צילום: משה בן שמחון

בנוסף, גרגירי החומוס הם תוספת נהדרת ומזינה. טבעות הבצל האפויות והפריכות הן קישוט טעים במיוחד, וכן, אם מכינים אותן ראשונות, חומרי הגלם שנותרו ישמשו לקציצות ובכך נתרגל ארוחה ללא בזבוז מזון, אחד הטרנדים החשובים והבולטים בעולם הקולינריה וגם, שיעור חשוב לטבחים הצעירים.

קציצות בשר וחומוס

רשימת חומרים לכ-20 קציצות:

250 גרם בשר טלה ועגל טחון

כוס גרגירי חומוס מבושלים היטב (אפשר למעוך אותם קלות)

1 ביצה (אפשר את הביצה שנותרה מטבעות הבצל)

2/3 כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בשאריות מטבעות הבצל)

חופן נדיב של עשבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע – מה שאוהבים)

1 בצל קטן חתוך לפרוסות (אפשר את הקצוות שנותרו מטבעות הבצל)

4 שיני שום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

תבלינים שאוהבים לפי הטעם

 

שמן זית ושמן חמניות לטיגון

 

להגשה:

שיני שום פרוסות

½ לימון פרוס

2/3 כוס רוטב עגבניות טבעי

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים היטב

תבלינים לפי הטעם

עשבים טריים לקישוט

 

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות למעט הבשר וגרגירי החומוס.

מוסיפים את הבשר ומערבבים, מתבלים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים קציצות קטנות משני הצדדים עד שמשחים.

מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

מרוקנים מעט שמן, מוסיפים לאותה המחבת שיני שום ולימון, מזהיבים קלות.

מוסיפים חומוס ורוטב עגבניות ומבשלים מעט.

מתבלים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים הכלי חגיו למשך דקותיים.

מגישים בליווי טבעות הבצל.

 

 

טבעות בצל אפויות

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 בצלים פרוסות לפרוסות עבות

2/3 כוס קמח

1 וחצי כוסות פירורי לחם מקמח מלא (אפשר כמובן גם רגיל)

2 ביצים טרופות ומתובלות במלח, פלפל ותבלינים שאוהבים

 

אופן ההכנה:

מפרידים את הפרוסות לטבעות, את שאריות הבצל שנשבר או שאינו נפרד לטבעות, שומרים לקציצות.

מעבירים את הקמח לקערה רחבה, את הפירורים לקערה רחבה נוספת וכך גם את הביצה.

מצפים כמו שניצל: ראשית עוטפים בקמח, מנערים שאריות ומעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מצפים היטב את כל הטבעות ומסדרים על תבניות אפייה מרופדות נייר אפייה.

אופים בחום בינוני גבוה, 190 מעלות במשך כ-10 דקות עד שמזהיב ומתרכך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר