כמה שאנחנו אוהבים שניצל, ובצדק. נתחי העוף הדקיקים, המצופים בנדיבות בפירורי לחם, המטוגנים לפריכות מענגת. כה טעים, כה פשוט, כה שגרתי.
אך גם המאכל הנדוש יותר בתפריט השבועי שלנו יכול להתגלות כיצירתי ומסקרן. הכל טמון בהשקעת מחשבה, תיבול ויצירתיות.
גם אם תתחילו לתבל את הביצה בפשטות ובעזרת התבלינים הכי זמינים לכם – התוצאה תהיה ניכרת למן השניצל הראשון.
ואם תרחיבו את היריעה לקשת טעמים חובקי עולם ותערבבו סוגים שונים של פירורי לחם לכדי ציפוי מושלם – הרי לכם חגיגת טעמים מגוונים ומענגת.
צילום: משה בן שמחון
שניצל עוף בציפוי טריאקי וקוקוס
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יחידות שניצל
1 ביצה
2 כפות קרם קוקוס
3 כפות טריאקי
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1 כוס פירורי לחם פנקו
¼ כוס קוקוס טחון
שמן לטיגון לפי הצורך
שמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצה, קרם קוקוס, ורוטב טריאקי לבלילה אחידה.
2. מערבבים פירורי לחם, פנקו וקוקוס בצלחת שטוחה.
3. טובלים את השניצלים בביצה המתובלת כך שיצופו מכל הצדדים. אפשר להשרות קצת בבלילה כדי לחזק את הטעמים.
4. מנערים את השניצלים מעודפי ביצה ואז מצפים בצורה אחידה בציפוי הפירורים, מהדקים היטב.
5. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון, מוסיפים שמן זית אם רוצים. מניחים את הנתחים המצופים בתוך השמן החם כך שהשמן יגיע עד חצי הגובה אך לא יכסה את השניצלים.
6. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שמזהיב. מוציאים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומספיגים שאריות של שמן.
7. מגישים חם.

שניצל עוף בציפוי פרובנסלי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יחידות שניצל
1 ביצה
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
תבלינים שאוהבים – אורגנו, רוזמרין, תימין ועוד
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1 כוס פירורי לחם גריסיני או פנקו
שמן לטיגון לפי הצורך
שמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצה, דבש וחרדל לבלילה אחידה.
2. מערבבים פירורי לחם שונים בצלחת שטוחה.
3. טובלים את השניצלים בביצה המתובלת כך שיצופו מכל הצדדים. אפשר להשרות קצת בבלילה כדי לחזק את הטעמים.
4. מנערים את השניצלים מעודפי ביצה ואז מצפים בצורה אחידה בציפוי הפירורים, מהדקים היטב.
5. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון, מוסיפים שמן זית אם רוצים. מניחים את הנתחים המצופים בתוך השמן החם כך שהשמן יגיע עד חצי הגובה אך לא יכסה את השניצלים.
6. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שמזהיב. מוציאים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומספיגים שאריות של שמן.
7. מגישים חם
שניצל עוף בציפוי טוסקני
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יחידות שניצל
2 ביצים
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
תערובת תבלינים – שום יבש, פפריקה, אורגנו ועוד
עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, בזיליקום
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1 כוס פירורי לחם גריסיני או פנקו
שמן לטיגון לפי הצורך
שמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצים, ממרח עגבניות, תבלינים ועשבים לבלילה אחידה.
2. מערבבים פירורי לחם שונים בצלחת שטוחה.
3. טובלים את השניצלים בביצה המתובלת כך שיצופו מכל הצדדים. אפשר להשרות קצת בבלילה כדי לחזק את הטעמים.
4. מנערים את השניצלים מעודפי ביצה ואז מצפים בצורה אחידה בציפוי הפירורים, מהדקים היטב.
5. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון, מוסיפים שמן זית אם רוצים. מניחים את הנתחים המצופים בתוך השמן החם כך שהשמן יגיע עד חצי הגובה אך לא יכסה את השניצלים.
6. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שמזהיב. מוציאים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומספיגים שאריות של שמן.
7. מגישים חם