כמה טעים להמציא את השניצל בכל פעם מחדש. ממכר, מענג, פריך ונפלא ואינספור גרסאות לו. והפעם, כדורי שניצל מצופים שומשום. קריצה ביתית וטעימה במיוחד למנה בניחוח אסייתי. אם אתם רוצים טעמים בסיסיים יותר, אין שום בעיה. קצת קטשופ, מלח ופלפל יחליפו את הסויה, הטריאקי וכל העשבים והתבלינים ויעשו את העבודה מצוין.
צילום: משה בן שמחון
כדורי שניצל עוף בשומשום
500 גרם עוף טחון
1 בצל קטן קצוץ דק דק
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ (חלק לבן וירוק)
4 שיני שום כתושות
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר מגורר
1 חופן כוסברה קצוצה
1 ביצה L
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות קורנפלור
מלח לפי הטעם
תבלינים ותוספות שאוהבים לפי הטעם – גרידת לימון, צ׳ילי יבש, שבבי בצל, שבבי שום.
ציפוי
1 כוס שומשום, אפשר להוסיף גם שומשום שחור בשביל היופי
שמן לטיגון
להגשה:
רוטב פונזו קנוי
או
רוטב סויה לימון:
כוס מים
1/3 כוס סוכר
מיץ וגרידה מלימון אחד
1/4 כוס יין לבן, סאקה או מירין
קורט צ'ילי יבש
1/4 כוס רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים. מקררים כ-30 דקות במקרר אם רוצים כדורים מדויקים ועגולים.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מגלגלים את הכדורים בשומשום. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מגישים את הכדורים עם הרוטב.
להכנת הרוטב:
שמים את המצרכים לרוטב בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהרוטב הסמיך, ואז טועמים. הרוטב צריך להיות מאוזן בין חמיצות, מתיקות, חריפות ומליחות, אז אם הוא חמוץ מדי, מוסיפים סוכר, מתוק מדי – מוסיפים לימון, מלוח מדי – מוסיפים עוד מכל השאר וכן הלאה. מניחים בצד. אם רוצים, ניתן במקום הסוכר והצ'ילי לשים רוטב צ'ילי מתוק בכמות שאוהבים.
