החומרים:
- 6 כרעי עוף
- 1 חבילת בייבי שומר
- 8 שיני שום קלופות או 3 ראשי שום ירוק
- מעט מלח גס
- פלפל לבן
- 1/2 כפית כורכום ו־1 כפית כמון
- שמן זית לשימון תבנית
- ציר עוף או מים (עד מחצית גובה העוף)
אופן הכנה:
- מנקים את השומר, חותכים את הגבעולים הירוקים, קוצצים את העלים ושמים בצד.
- משמנים תבנית במעט שמן זית, מסדרים בתוכה את כרעי העוף, השומר והשום, מפזרים מעל מעט מלח גס ואת יתר התבלינים ויוצקים את ציר העוף עד מחצית מגובה הכרעיים.
- אוטמים את התבנית בנייר כסף, ואופים בתנור 30 דקות בחום של 180 מעלות.
- מסירים את נייר הכסף ומשאירים בתנור במשך 15 דקות נוספות, להשחמה.
- בהגשה, מפזרים מעל הכל את עלי השומר הקצוצים.