לחמניות באן במילוי קורנביף כבוש

שף רועי סומך ממסעדת וקצביית MEATEO מביא לכם מתכון מושלם ללחמניות באן במילוי קורנביף כבוש עם ממרח פסטו, ממרח פלפלים וירקות

לחמניות באן במילוי קורנביף כבוש , צילום: יהושוע יוסף

מרכיבים:

  • 1.5 קילו חזה בקר
  • 4 ליטר מים
  • 1 כף פלפל שחור טחון
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • 3 עלי דפנה

לבישול הבשר:

  • 5 שיני שום שלמות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים.
  • 2 גזר חתוכים חצי
  • 3 ענפים של סלרי
  • 2 ליטר מים

אופן הכנה:

  1. בסיר גדול וכבד מונח על להבה מכניסים את 4 ליטר מים, ואת תבליני הכבישה, כוס מלח גב, כוס דמררה, זרעי כוסברה כתושים, גרגירי פלפל אנגלי שלם.
  2. מביאים לרתיחה עד שכל התבלינים נמסים. מכניסים לאחר קירור את החזה למשך 3 ימים, כל 12 שעות הופכים צד.
  3. לאחר 3 ימים מסננים את החזה מהנוזלים ומכניסים לסיר בישול חדש. מכניסים מים כ-2 ליטר, ומוסיפים את הגזר, סלרי, שום פלפל אנגלי, בצל, עלי דפנה ומבשלים על אש נמוכה 3.5 שעות על לריכוך החזה.
  4. מצננים את הנתח ופורסים לפורוסת דקות.
  5. כעת לוקחים את לחמניות הבאן שקנינו ומחממים קלות בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות. מומלץ למרוח פסטו, ממרח פלפלים, עלה חסה, פרוסת עגבניה ומלפפון חמוץ ובתאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר