בורגר הודו מעושן של שף אבי ביטון

אם מאסתם בהמבורגר בקר או עוף, שף אבי ביטון מביא לכם מתכון עסיסי ועשיר לקציצה מבשר הודו מלא בטעם

בורגר הודו מעושן של שף אבי ביטון

המצרכים (5 מנות):

  • 1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים
  • 1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת
  • 2 כפות פירורי לחם

להגשה:

  • 5 לחמניות המבורגר
  • מיונז
  • חרדל
  • קטשופ
  • 5 פרוסות עגבנייה
  • 5 עלי חסה
  • 10 פרוסות מלפפונים כבושים

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה ומורידים מהאש. מצננים.
  2. מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.
  3. בידיים רטובות יוצרים חמישה בורגרים, ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים שתי דקות מכל צד עד להזהבה. הם עדיין לא מוכנים מבפנים, וזה בסדר. מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד חמש דקות.
  5. בינתיים מחממים את הלחמניות במחבת שבו צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל, ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר