לגבינת חלומי אין כל ייחוד ונדמה כי חלף עידן מאז שנות הפופולאריות של הגבינה הקפריסאית בישראל, שהרי מי שטייל במחוזות המסעדנות במהלך שנות ה-90 יודע בוודאי כי לא היה בית קפה ראוי שלא התהדר בסלט חלומי כזה או אחר.
אז היתה הגבינה ללהיט, אך עם השנים נעלמה באופן יחסי מן המדף ומן התודעה. היא קיימת ומיוצרת ונמכרת אך בפרופיל נמוך.
גבינת חלומי הינה גבינה שמקורה מקפריסין, בעבר הייתה מיוצרת הגבינה הבלקנית מחלב צאן, ואילו היום בעיקר מחלב בקר. אחוזי השומן שלה גבוהים, כ-30%, והיא נחשבת גבינה קשה טרייה, לא בשלה. לגבינת חלומי אין מרקם עשיר אלא מרקם צמיגי, היא קשה והטקסטורה שלה קפיצית הדומה מעט למוצרלה קשה.
ממש לאחרונה הושקה ב"תנובה" שוב גבינת חלומי תחת המותג "פיראוס", על אף היותה גבינה שנמצאת כבר כ-30 שנים במטבחים ישראלים. רצוי לשים לב שגבינת החלומי מאופיינת במליחות עדינה, אך אין זה אומר כי כמות הנתרן בה בטלה בשישים, נהפוכו, ב-100 גרם גבינה יש אלף מ"ג נתרן, כמות גבוהה לכל הדעות. על כן, מומלץ לצרוך במשורה.
פיראוס- חלומי // צילום: יח"צ
ובכן, הגבינה הקפיצית והצמיגית שמתקבלת לאחר תהליך זה מתאימה מאוד לטיגון, צלייה וגריל, שכן אינה מתמוססת ואינה ניתכת באותו האופן שמתמוססת גבינה צהובה או מוצרלה לצורך ההשוואה. החלומי שומרת על מרקמה גם בטמפרטורה גבוהה, היא פשוט הופך מעט יותר רכה ומתמסרת.
מכיוון שכך, ומכיוון שחנוכה בפתח החלטתי למצוא ייעוד הולם לגבינה הוותיקה.
לביבות חלומי גזר ועשבים
חומרים ל-12 לביבות
200 גרם גבינה
2 גזרים
2 כפות קמח
1 ביצה
½ כוס עשבים קצוצים (בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר, נענע)
2 שיני שום כתוש
מעט מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
½ כפית פפריקה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מגרדים על פומפיה גסה את גבינה החלומי ואילו על הצד הדק מגרדים את הגזר.
2. מערבבים את כל מרכיבי הלביבות לעיסה אחידה.
3. יוצרים לביבות קטנות ומטגנים במחבת בשמן בגובה ½ ס"מ.
4. מגישים חם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו