בימים כתיקונם, ההורים שלנו היו מכינים את החרוסת, אך בכמה צעדים פשוטים תכינו גם אתם את החרוסת המושלמת לבד ובקלי קלות.
צילום: עופר פריימן/Frames production
מצרכים:
חבילת תמרים מגולענים בוואקום
1 כף בהרט
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי פקאן או שקדים
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את התמרים וממיסים במיקרוגל כשתי דקות את התמרים בקערה
2. טוחנים לפירורים את האגוזים
3. מוסיפים את האגוזים לתמרים ומוסיפים את הבהרט מערבבים יחד לעיסה
4. יוצרים כדורים
לקינוח: עוגת סופלה שוקולד כשרה לפסח
מצרכים:
5 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפות קמח תפוח אדמה
120 מ״ל שמנת מתוקה פרווה
200 גרם שוקולד מריר פרווה
מטבעות שוקולד
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלימות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח למשך שש דקות, הקצפה במהירות גבוהה. בקערה שמים את השמנת מתוקה, ומחממים במיקרוגל דקה וחצי. את השוקולד מוסיפים לשמנת החמה ומערבבים להמסה, אם לא הכל נמס. מחזירים למיקרוגל לעוד 30 שניות, מערבבים שוב עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק ללא גושים. את הקמח מוסיפים לשוקולד ומערבבים יחד רק עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (אל תערבבו יותר מידיי, שהמרקם לא יצא דחוס מידיי).
את מחצית הקצף ביצים יש לקפל לתוך מסת השוקולד לעיסה אחידה, ולאחר מכן להוסיף את יתרת הקצף למסת השוקולד וערבבו שוב עד לקבלת מסה אחידה, יש לצקת לתבנית בקוטר 22 משומנת קלות, לאפות בחום 170 מעלות כ-20-25 דקות, שימו לב שמרכז העוגה עדיין רוטט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו