חג השבועות מתקרב והוא יהיה החג השמח ביותר לשנה זו. לאחר חודשיים וחצי של בידוד, סגר וחגים שנחוגו בחוג משפחתי מצומצם עד מאוד, אפשר לחגוג חג ישראלי כמו שצריך. חדוות האירוח בשיאה, שלל מתכונים מושקעים ויצירתיים גודשים את הרשתות והמגזינים. בין כל אלה, יצרתי שלושה מתכוני אירוח כה קלים ופשוטים להכנה, עד כי כל שנדרש זה כחצי שעת עבודה ותו לא. התוצאה מרשימה, חגיגית וטעימה מאין כמותה.
צילום: גיל קרמר
קונכיות פסטה ממולאות בטטה וגבינות
רשימת חומרים ל-15 קונכיות:
15 קונכיות פסטה גדולות
1 בטטה גדולה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות גבינת ריקוטה
1/2 כוס גבינת גאודה מגוררת (או פרמז׳ן)
כמה גבעולי תימין
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קונכיות במשך כ-4 דקות במי מלח רותחים, רק עד שמתרככות מעט, לא עד הסוף.
2. שוטפים את הבטטה אך לא מקלפים, עוטפים את הבטטה בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ45 דק עד שהבטטה מתרככת לחלוטין, מצננים.
3. מקלפים את הבטטה בעזרת חוד סכין קטנה ומועכים לפירה. מתבלים במלח, פלפל ושום, מוסיפים ריקוטה וגבינה מגוררת.
4. בעזרת כפית ממלאים את הקונכיות במלית הבטטה. מקשטים בתימין. מסדרים בקערה רחבה חסינת חום המתאימה לאפייה ולהגשה, יוצקים את השמנת המתוקה לכלי ההגשה ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-7 דק׳ ומגישים.
סלסלת פילו במילוי גבינות וירוקים
רשימת חומרים ל-6 מנות:
3 עלי פילו
שמן זית להברשה
2 ענפי בצל ירוק קצוצים
חופן עשבי תיבול קצוצים שאוהבים
6 כפות גבינת ריקוטה
1 ביצה
חופן גבינות מגוררות שאוהבים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
1. מכינים סלסילות פילו: מברישים שלושה דפי פילו בשמן זית ומדביקים אותם האחד לשני. , חותכים ל-12 ריבועים, משמנים תבנית שקעים בשמן זית ומעצבים בתוך כל שקע סלסילת פילו.
2. מערבבים את כל מרכיבי המלית וממלאים כל סלסליה.
3. מקשטים בפתיתי בצק פילו ומשמנים בשמן זית.
4. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
ריבועי משמש וגבינה
רשימת חומרים ל-12 יחידות:
1 יריעת בצק עלים ברוחב 30 ואורך 20
½ צנצנת ריבת משמש
½ גביע גבינת שמנת
3 משמשים חתוכים לרבעים
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצק ל-12 ריבועים, מסדרים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
2. על כל ריבוע מורחים כ-1 כפית גבינת שמנת.
3. על הגבינה מורחים 1 כפית ריבת משמש
4. על הריבה מניחים רבע משמש.
5. בוזקים אבקת סוכר ואופים בחום גבוה, 220 מעלות, במשך כ-8-10 דקות עד שמזהיב.