מהטובה ביותר: מתכון לשטרודל תפוחים של קרן קדוש

עוגה חגיגית ומעולה לערב ראש השנה • " לי הוא מזכיר את הילדות ואני מכינה אותו בכל הזדמנות"

שטורדל תפוחים של קרן קדוש. צילום: אסף קרלה

שטרודל תפוחים

המצרכים לבצק:

  • 320 גרם (⅓2 כוסות) קמח
  • 10 גרם (כף שטוחה) סוכר
  • כף דבש
  • קורט מלח
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף שטוחה) שמן
  • 170 מ"ל (3/4 כוס פחות כף שטוחה) מים
  • 50 גרם חמאה מומסת, לשימון הבצק

למלית:

  • 700 גרם תפוחים קלופים, חתוכים במנדולינה לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 3/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 3/4 כוס פירורי עוגיות

להגשה: 

  • 1 מכל (250 גרם) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
  • 50 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: הכניסו לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, הדבש, המלח, השמן והמים ומערבלים במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק שאינו דביק אבל גם לא נוקשה (הבצק אמור להתלכד סביב וו הלישה).
  2. לשים את הבצק במשך 7 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  3. חוצים את הבצק לשניים, יוצרים שני כדורי בצק ומשמנים אותם היטב בחמאה המומסת.
  4. מסדרים בתבנית ומכסים בניילון נצמד. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
  5. מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
  6. מרכיבים את השטרודל ואופים: פורשים מפה חלקה או סדין על שולחן, ומקמחים אותה מעט. מניחים את אחד מכדורי הבצק על המפה, ומרדדים ליריעה עגולה גדולה בעובי של כ-3 מ"מ. מרימים את היריעה, תולים אותה על גב כפות הידיים ופותחים בעזרתן את היריעה עד שהיא נמתחת והופכת דקה יותר (ממש כמו שמכינים פיצה רק בלי לזרוק את הבצק באוויר). כשמרכז היריעה כבר דק מאוד ויש חשש שהיא תיקרע, מניחים אותה על המפה. מותחים בעדינות את שולי הבצק העבים לצדדים עד שהבצק דק מאוד וכמעט שקוף.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  8. מזלפים על הבצק חמאה מומסת ומפזרים מחצית מפירורי העוגיות. משאירים 5 ס"מ של שוליים נקיים. מסדרים מחצית מכמות המלית בערמה בצלע שקרובה אלינו, מרימים את השוליים שבצידי היריעה ושמים אותם מעל המלית.
  9. מורידים את השולים העבים בעזרת סכין.
  10. אוחזים בקצות המפה שקרובים אלינו, מרימים ומגלגלים אותם לאט-לאט עד שמתקבלת רולדה (למי שחושש, אפשר לעבוד עם נייר אפייה במקום מפה, אם זה יותר נוח).
  11. מגלגלים את הקצוות (כמו שמגלגלים עטיפת סוכריה) קורעים את הקצוות שנותרו, ומכניסים את הבצק הנותר מתחת לשטרודל.
  12. מסדרים את הרולדה בתבנית כשהתפר פונה כלפי מטה, ומורחים עליה חמאה מומסת.
  13. מכינים באותה צורה את הרולדה השנייה ומניחים בתבנית.
  14. אופים במשך 35 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים, ומצננים מעט.
  15. לפני ההגשה מכינים את הקצפת: שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר (עד 3 ימים).
  16. מגישים את השטרודל פרוס, חם או בטמפרטורת החדר, לצד הקצפת. 

את השטרודל אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר, ולחמם בתנור לפני ההגשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר