אוזני המן ועוגיות מחופשות

אוזני המן, עוגיות מחופשות והרבה קישוטי סוכריות • פותחים שולחן לכבוד החג

קישוטי סוכר וסוכריות // קישוטי סוכר וסוכריות

סביב שולחן העץ במטבחה הצבעוני והמצוחצח של אמי היינו יושבות בכל פורים ומכינות אוזני המן. בראש השולחן עומדת אמא ומרדדת יריעת בצק דקה וגדולה, ומשני צידיה שתי בנותיה. ידיים קטנות אוחזות כוס זכוכית פשוטה וקורצות עיגולים־עיגולים. עורמות מלית פרג שחורה ומבריקה במרכז ומקפלות משולשים. אמא בידיה הזריזות והטובות צובטת קצוות ופינות ומניחה על תבנית אפייה מלבנית ודקה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מסורת היתה אז כה פשוטה וברורה ואוזני המן היו ממולאות בפרג בלבד. והיום את אותו הבצק הפריך והטוב אני ממלאה בשילובי שוקולד כאלה ואחרים. הילדים של היום הם לא ילדי הפרג של פעם. ואני נדרשת להמשיך ולחדש, להשתעשע ולאפות במצב רוח קולינרי פורימי במיוחד.

כך מתקפלים קישוטי אוזני המן מבצק סוכר כתום עז וסוכריות קטנות וצבעוניות, שאותם נטמין בתוך משלוחי המנות כהפתעה ססגונית ומשמחת. ממשיכה ומדביקה אוזניים, אף וחיוך על עוגיית קקאו פשוטה ופריכה והנה אוסף מסיכות דובים חמודים מתכנס בשמחה בתוך צנצנת הזכוכית.

maya.darin.tlv@gmail.com

אוזני המן במילוי פרג

החומרים (לכ־40 אוזני המן):

• 500 גרם קמח

• 370 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

• 1 כף שמרים של שמרית

• 1 חלמון

• 1 ביצה

• 1 כף מים

למילוי פרג:

• 3/4 כוס חלב

• 1/2 כוס סוכר

• 1 כף דבש

• 1 כף חמאה

• 2 כוסות פרג

• 4 כפות פירורי עוגיות או ביסקוויטים

• 1 חלבון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת מערבל המזון מערבבים קמח וחמאה לתערובת פירורית.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק פריך.

3. מחלקים ל־4 חלקים ושומרים בקירור.

4. מכינים את המילוי: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. 

5. מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג ואת פירורי העוגיות.

6. מצננים את המילוי במשך כ־5 דקות. מוסיפים את החלבון.

7. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ־1/2 ס"מ.

9. בעזרת קורצן עוגיות או כוס שתייה קורצים עיגולים מהבצק.

10. בעזרת כפית מערימים תלולית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים את השוליים למשולש.

11. מהדקים היטב את שפתי הבצק זו לזו. אפשר להיעזר בביצה טרופה כדי להדביק את הבצק.

12. מסדרים במרווח בתבנית ואופים במשך כ־10 דקות או עד שהבצק מזהיב.

עוגיות חיות

החומרים לכ־30 עוגיות:

לבצק:

• 1 כוס גדושה קמח

• 2 כפות קקאו

• 1/2 כוס אבקת סוכר

• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 1 חלמון

• 1 כף מים

לקישוט:

• 50 גרם שוקולד מומס

• בייגלה שמיניות בציפוי שוקולד או רגיל

• בצק סוכר

• עדשים צבעוניות או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל המזון בעזרת וו גיטרה מערבבים קמח, קקאו, אבקת סוכר וחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים חלמון ואם יש צורך גם כף מים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

3. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון ומניחים במקרר במשך כ־20 דקות.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה וקורצים עיגולי בצק גדולים.

6. אופים את העוגיות במשך כ־10 דקות עד שמתקשות. מצננים היטב.

7. בעזרת השוקולד המומס מדביקים בייגלה כאוזניים ובעזרת בצק סוכר וסוכריות צבעוניות יוצרים פנים של דובי.

קישוטי סוכר וסוכריות

החומרים:

• בצק סוכר צבעוני לפי הצורך

• סוכריות צבעוניות לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. מרדדים בצק סוכר ליריעה דקה (אפשר "לקמח" את המשטח באבקת סוכר או במעט קורנפלור).

2. קורצים עיגולים ומקפלים כלפי פנים את שולי הבצק כך שיתקבל כיס בצורת משולש.

3. ממלאים את המשולשים בסוכריות צבעוניות.

4. שומרים בכלי אטום במקום קריר ואפל.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג, יהושע יוסף

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר