למי שנותרה כרישה מארוחת החג, שלחלקנו מוכרת כפרסה, יש לאלירן אייש, הבעלים של מסעדת מיכאלנג׳לו ביפו פתרון: מתכון לבורקס כרישה, בצלים ולאבנה (מקשיו) מושלם שאפשר לאכול בחג או אחריו, שקל להכין בכמה דקות.
בורקס כרישה טבעוני
מרכיבים:
(לשמונה יחידות)
- כרישה 8 יחידות קצוצה
- 2 כפות לאבנה טבעונית
- 3 בצלים לבנים קצוצים
- 4-5 שיני שום, קצוצות
- מרווה (כמה עלים בודדים)
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה דפי פילו
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית על אש נמוכה ומכניסים בהדרגתיות את המרווה והשום. ממתינים לניחוח ארומטי של שום ומרווה ואז מוסיפים את הכרישה, הבצלים, המלח והפלפל (עדיין על אש נמוכה) מחכים עד שהכל מתקרמל ומגיע לצבע זהוב ונותנים לתערובת להתקרר.
- מוסיפים שתי כפות לאבנה טבעונית למסה ומערבבים.
- מדליקים תנור על 180 מעלות ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
- לוקחים דף פילו, מרססים בשמן זית, מוסיפים מעליו עוד דף פילו,
מסדרים את המילוי לאורך ומגלגלים. את הגליל מגלגלים לצורה של שבלול. מרססים שוב עם קצת שמן זית. חוזרים על הפעולות עם יתר הדפים והמילוי. - מכניסים לתנור ל25 דקות.
- אפשר להגיש לצד רסק עגבניות, טחינה, אריסה וסלט.