עוגת דבש היא אחד המטעמים הקלאסיים ביותר בעונת החגים בכלל ובראש השנה בפרט, לכן לא היינו יכולים שלא להכין איזו עוגה מראש.
מה עשינו? לקחנו את המתכון של מימין נאמן-שייך, מבעלי רשת מאפה נאמן ומפתחת מוצרים ברשת ואחראית על השיווק והפרסום בה, והצלחנו להוציא ממנה את המתכון שלה לעוגה אהובה.
מצרכים:
- תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
- 4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- ¾ כוס סוכר (כ-150 גרם)
- ¾ כוס דבש (240 גרם)
- 1 כוס קפה חזק קר (240 מ"ל) – כוס מים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען
- ¾ כוס שמן (180 מ"ל)
- חצי כפית קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ורבע כוסות קמח (320 גרם)
- 2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
- חצי כפית סודה לשתייה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח בקערת מיקסר, עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל מרנג יציב.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד חלמונים, דבש, קפה, שמן, וניל וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי ערבול, עד שהכל אחיד.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 50-40 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים בטמפרטורת החדר והופכים על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר – ומגישים.
העוגה במיטבה לפחות יום-יומיים לאחר ההכנה, כך שמומלץ מאוד להכין אותה מראש. ניתן לשמור אותה בכלי סגור עד 5 ימים. אם רוצים, ניתן להוסיף לה שקדים לבנים ו/או אגוזי מלך קצוצים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו